Manuel Peñafiel: “Bogeria? No: constància i coratge per devorar quilòmetres”

Published by championchip on

Manuel Peñafiel Rebutti (Guayaquil, 1975) va ser campió nacional de 800m a l’Equador, als anys 90. Avui és Director Esportiu de l’Ecuador Club de Atletismo (ECA) que aglutina corredors originaris de províncies equatorianes com Guayas, Pichincha, Tungurahua, Manabí, Cañar i Cotopaxi, residents a Catalunya, que participen a la Lliga Championchip. Van fundar el club el passat 6 d’abril de 2014 sota el lema “compitiendo con uno mismo”, i accepten nous integrants “de qualsevol nacionalitat, sexe o edat”.

-És només córrer o també entreneu junts?
-Correm sols o acompanyats. I de tant en tant fem macro entrenaments amb gran part de la plantilla pels camins del riu Besòs.

-Quines altres activitats realitzeu?
-Triatló, ciclisme, gimnàstica, boxa…

-I s’hi fan amics, al club?
-Sí, perquè compartim esport i tema de conversa. La gent potser n’hi diu bogeria, però nosaltres n’hi diem esforç, constància i coratge per devorar quilòmetres o, senzillament, atletisme.

-Teniu una quota?
-De moment no cobrem res. Encara ens estem constituint i, donat l’atur existent, cobrar seria tancar. Ja ens costa inscriure’ns a les curses. Estem buscant una empresa que col·labori amb nosaltres, que ens ajudi a tirar endavant aquesta iniciativa pel benestar del grup i del jovent, que bona falta fa.

-Quants sou?
-Som uns trenta corredors actius que competim, i també fotògrafs, directiva, familiars, amics… Som gairebé uns cinquanta els dies de cursa.

-Tots corredors populars o també professionals?
-Tots populars. Tot i que alguns de nosaltres vam ser campions nacionals al nostre país als anys 90. El meu germà, Petter Peñafiel, en 1.500m i jo mateix, en 800m. També tenim ex campions intercol·legials escolars provincials, com Klever Chicaiza, Javier Tipamtuña y Dustin Peñafiel. I la jove promesa del club: Kevin Molina, un cadet guanyador de les últimes proves de 10k a Sabadell.

-Teniu un màxim d’integrants o anireu creixent mentre s’apunti gent?
-Tenim les portes obertes a tots aquells que vulguin formar part del club i practicar l’atletisme amb nosaltres.


725 Comments

Comments are closed.