Carla Roures: “Això d’entrenar i córrer junts acaba creant lligams d’amistat molt macos”

Published by championchip on

Carla Roures Sainz (Barcelona, 1978) és una de les integrants del CX Atletisme, el club que integra les diverses seccions d’atletisme dels treballadors de Catalunya Caixa. Hem parlat una mica de la història, el present i el futur de l’agrupació amb ella.

-Qui el va fundar, el CX Atletisme?
-Va ser una iniciativa de l’àrea de Comunicació Interna de Catalunya Caixa (el responsable és en David Igual), a partir de les seccions d’atletisme de les agrupacions d’empleats de les tres caixes d’estalvi que van donar lloc a Catalunya Caixa. Qui ha promogut els entrenaments i la participació a les curses han sigut els companys Santos Sanz i Joan Antoni Monferrer “Monfi”. Molt temps i il·lusió dedicats al que s’ha acabat convertint en un gran grup d’amics que comparteix passió pel running.

-Quan es va fundar?
-L’any 2011, encara que alguna de les agrupacions d’empleats anteriors, com l’Agrupació Sant Jordi de Caixa Catalunya, tenen més 40 anys d’història… Tot sorgeix amb el doble objectiu de fomentar la pràctica de l’esport i cohesionar els empleats de l’entitat. Tècnicament som una associació de corredors que treballen en la mateixa empresa (tot i que també hi participen els familiars dels empleats) però a la pràctica som un gran grup d’amics que coincideix a les curses i, després, en dinars o viatges, si la cursa és lluny de casa.

-Quin és el vostre lema?
-“La Força de l’equip”.

-I també entreneu junts.
-Sí, tot i que degut a la distribució territorial dels empleats per tota Catalunya, estem organitzats per grups segons el territori.

-I quines altres activitats feu?
-Fem sortides. Per exemple l’any passat vam anar a la Behobia, a Andorra i a la Mitja Marató de Viena. I dinars i sopars, això que no falti!

-S’hi fan amics, als clubs de runners?
-Sí, a banda de la relació professional que tenim, això d’entrenar i córrer junts acaba creant lligams d’amistat molt macos. A nivell personal, jo destacaria sobretot la qualitat humana de l’equip. Em sento molt afortunada de poder compartir moments d’esport i d’amistat amb els companys i les companyes del CX Atletisme.

-Pagueu quota?
-No. De fet l’entitat ens dóna la samarreta de competició i ens subvenciona la participació en moltes curses, ja que considera que la pràctica de l’esport té molts beneficis per als seus treballadors. D’altres empreses n’haurien de prendre nota d’això!

-Quants sou en total?
-L’any passat érem més de 500 corredors, que vam participar en 366 curses, fent més de 25.000 km entre tots! Tot i que els corredors habituals, els que participem en més curses i puntuem sovint a la lliga Championchip, som uns 50.

-Tots populars o teniu algun professional?
-Tots som corredors populars.

-D’altres pràctiques esportives?
-Alguns companys fan triatló, jo mateixa vaig començar l’any passat amb en Santos Sanz. I també tenim unes competicions internes i rànkings per temps i quilòmetres fets i participació en curses.


2.487 Comments

Comments are closed.