Salvador Carbonell: “Ens vam ajuntar una colla d’amics corredors, sota un mateix nom i samarreta amb les quatre barres”

Published by championchip on

Salvador Carbonell Arnau (Mataró, 1945) va córrer la seva primera marató l’any 1980 a Nova York. Des d’aleshores, en porta ja 39. S’ha enfrontat als mítics 42.195 metres a Buenos Aires, Praga, Rotterdam, Londres, Berlín, París, Bordeus, Barcelona, Donostia, Sevilla, Madrid i Calella de la costa, entre d’altres ciutats. És un dels membres destacats de la mítica Colla Maimakansu. Championchip ha parlat amb ell de curses, d’amistat, del passat i del futur d’aquest club, una colla veterana però més en forma que mai. Fins i tot tenen un llibre amb la seva història, anècdotes i fotografies, ‘Colla Maimakansu (1995-?)’.

-D’on ve el vostre nom?
-En un sopar entre amics corredors, en vam proposar uns quants, vam votar i va guanyar “Amistat, esport i natura”. Però l’endemà, per mitjà d’un cop d’estat, vam canviar-lo pel segon més votat, “Colla Mai em canso”. Després, l’any 1995 el meu fill el va deixar com és ara, “Maimakansu” i en va dibuixar el logotip. El fonament dels Maimakansu ve de corredors de tots els clubs de Mataró, tots amics entre nosaltres, que participàvem a les curses de principis dels vuitanta. Vam aconseguir ajuntar-nos sota un mateix nom i vestir-nos amb una samarreta que porta les quatre barres, perquè ens sentim catalans i ens agrada anar junts a les curses.

-Quin seria el vostre lema o reclam publicitari amb què us explicaríeu al corredors?
-La nostra filosofia és que som un grup d’amics units per l’interès en participar a les curses, com a corredors i organitzadors. Com a colla ens agrada ajudar sempre que podem; però no en fem publicitat. Som una ajuda als que es volen iniciar al món de les curses.

-És només córrer curses o també entreneu junts?
-Hi han diferents grups dins dels entrenaments, que es seleccionen per les diferents velocitats a què va cadascú. Surten de diferents punts, hores i dies, i canvien o s’adapten a l’objectiu, quan s’acosta algun esdeveniment com ara la Marató de Barcelona.

-I quines altres activitats feu?
-De tant en tant fem sortides en grup per anar a curses a l’estranger, participem en l’organització de curses, marxes i d’altres actes com pot ser la portada de la flama del Canigó per encendre les fogueres de Sant Joan.

-S’hi fan amics, als clubs de runners?
-A la nostra colla s’hi han fet amics… i també s’hi han format parelles, “ajuntaments temporals” i separacions. Hem celebrat casaments, aniversaris, naixements i sopars amb qualsevol excusa.

-S’ha de pagar quota?
-No tenim quota, però sí samarreta, mitjons, malles, xandalls i altres productes que ens identifiquen, i aquests sí que es paguen, a preu de cost.

-Quants associats teniu?
-Ara mateix som 697 integrants. Tots amb el xip groc. Alguns ja no corren, d’altres no participen en curses, però tots sentim encara els colors dels Maimakansu.

-Tots sou corredors populars o també teniu professionals?
-Tenim corredors populars. El nostre fort és el grup. Hem guanyat molts trofeus com el grup més nombrós, però també la lliga Champiochip en homes i dones, l’any 2004; la marató de Barcelona per equips femenins, el 1998, i d’altres curses d’asfalt i de terra.

-Teniu un màxim o anireu creixent mentre s’apunti gent?
-No tenim previst limitar la participació a la Colla, se’ns pot unir qui vulgui.

-Us dediqueu només al món del córrer o també d’altres pràctiques esportives?
-Bàsicament som de curses, però també tenim algú que fa triatló, ciclisme de muntanya, marxes i senderisme.

 


4 Comments

Comments are closed.