championchip.cat

Qüestionari Championchip

Núria Carmona: “En el running hi he trobat una forma de superació personal”

La Núria Carmona Rojas és l’administradora del Corredoras BCN-Running Girls, un club que participa a la Lliga Championchip i que, tot i estar format només per dones, per definició, també accepta homes amb ganes de sumar-s’hi. Tenen un facebook, un blog (http://corredorasrunninggirls.blogspot.com.es) on publiquen cròniques de curses, entrenaments i activitats diverses, i fins i tot “un fotògraf particular”, diu Carmona, “que cada any ens fa un calendari”. Hem parlat amb ella per conèixer una mica més el Corredoras BCN-Running Girls.

-Quan es va crear el club?
-El vaig crear fa uns tres anys. Tenia la necessitat de moure’m i de fer exercici, i córrer no suposava cap despesa. Vaig animar algunes amigues, que mai havien corregut, perquè entrenéssim juntes. Ens ho vam prendre amb moltes ganes i il·lusió i, a poc a poc, vam començar a fer curses: 5k, 10k i fins i tot mitges maratons. El grup s’ha anat fet gran tant en tots els sentits: més gent i més participació en diverses activitats. Tenim la nostra pròpia samarreta (que no passa desapercebuda) i malles corporativa, perquè se’ns identifiqui com a club arreu. Per la meva banda, puc dir que en el running hi he trobat una forma de superació personal.

-Quin és el vostre lema?
-“Sea cual sea la meta, corramos el camino juntos”. Que ve a dir que l’objectiu és anar tots a la una per aconseguir la fita. Som un grup i ens identifiquem com a tal, ens ajudem i animem per arribar, independentment de la marca personal.

-I també entreneu junts?
-Normalment sí. Tenim un lloc “oficial” establert, que anomenem “La Central”. Però també ens organitzem en petits grups en diferents llocs de Barcelona: “Les Sucursals”. I així cada membre parteix del punt que millor li ve segons on viu o treballa.

-I quines altres activitats feu?
-Fem curses tant a Barcelona ciutat com a tota la província, trails de muntanya, sortides… I tot el que vagi sorgint dins el món del running. L’any passat, tres membres vam fer la Behobia – San Sebastián. També celebrem l’aniversari del grup amb un esdeveniment propi que es diu “Tontal·lon” consisteix en córrer uns quants quilòmetres per Barcelona i acabar a la platja de la Barceloneta. Un cop allà, tots suats i cansats, ens banyem amb la roba i tot, i acabem amb un bon sopar per recuperar-nos i celebrar l’aniversari del grup.

-S’hi fan amics, als clubs de runners?
-I tant! El fet de compartir moments, a vegades extrems, situacions, rialles… fa que s’acabin creant lligams d’amistat i de complicitat molt forts. El nostre grup és divers, cadascú té la seva situació personal i professional, però ens uneix la superació personal i l’esportiva. Ens transmetem uns valors que són fonamentals en el desenvolupament de qualsevol persona.

-I pagueu quota?
-No. El club no té ànim de lucre, és totalment altruista. Ens autofinancem nosaltres mateixos i cadascú s’apunta i paga les activitats que fem en funció dels seus interessos i possibilitats.

-Quants sou en total?
-Ara mateix, més de 200 persones, entre simpatitzants, esporàdics… però els més actius en entrenaments i participacions a curses som al voltant de 25 membres, que fem força visible la nostra presència com a club a les curses.

-Tots populars o teniu algun professional?
-Som tots populars tot i què alguns membres, sobre tot masculins, porten moltes dècades entrenant i participant en maratons o ultratrails. Nosaltres els considerem autèntics professionals, tenen molta experiència i la comparteixen amb nosaltres, ens assessoren i ens ajuden en tot el què necessitem. Els estem molt agraïts.

-D’altres pràctiques esportives?
-Sí, algunes dones practiquem vies ferrades, escalada, senderisme i barranquisme.

Properes curses de la Lliga Championchip 2018

Tota la informació de la nova Lliga a:

l Lliga Championchip 2018

         Properes curses

l Lliga Trail 2018

         Properes curses

 
 


Classificació 2017

  HOMES:


Juan Manuel Alvarez Ramos  | 2.570

Carles Montllor Vegas | 2.564,69

Joan Palomeras Clavaguera | 2.551,53


   DONES:

Yolanda Riera Gironza | 2.509,90

Francesca Sist | 2.442,59

Mercè Puigdueta Pañach | 2.436,33
 

SEGUEIX-NOS A:
Instagram: #lligachip
El temps

El Temps a Barcelona

IMATGES
Col·laboradors

Per participar a la Lliga ChampionChip només cal tenir un xip groc que pots comprar a les botigues: Esports kñera (Terrassa), J'Arribu (Cornellà), BASE Castelló Esports (Viladecans), Evasion Running (Vilanova), Esports Sagi (Manresa), 2.0 Sports (Manresa), Espai Running (Vilafranca del Penedés), Totrunning (Rubí), Rios Running (Mataró), Ríos Running (Les Franqueses), I a la ciutat de Barcelona: Bikila, Esportíssim, Intemperie, Victor Sports, Tri For Fun, Benito Sports, La Botiga del Triatlò, i a tots els centres DIR.
Consulta el plànol per saber-ne la seva ubicació.

Facebook