championchip.cat

Qüestionari Championchip

Rafa Pérez: “Calen més curses amb ludoteca per deixar-hi els fills mentre correm”

Rafa Pérez (Barcelona, 1975) és treballador i formador de personal a l’Ikea de L’Hospitalet, on ha creat “un club de runners” amb els empleats, aquells que ja corrien, i també alguns que encara no ho havien provat mai. Pérez és un d’aquells corredors populars fixos, que corre tantes curses com pot, sempre somrient, i que encomana passió: anima tothom a calçar-se unes vambes, comparteix les seves dèries al blog ‘Historia de un runner’, i es fa fotos amb tothom. També hem volgut fer-li el nostre Qüestionari Championchip.

-Per què i quan vas començar a córrer?
-La meva primera cursa va ser la Mercè del 2011 acompanyant un familiar. Em va agradar tant el que vaig viure que em vaig comprar el xip i vaig fer la meva primera cursa oficial als 10k de la Marató del Mediterrani d’aquell mateix any (41’49”)

-Quin és el teu lloc preferit per entrenar?
-El parc Can Mercader. És meravellós fer-ho allà, amb tanta gent entrenant a diferents nivells. I Montjuïc, on és possible fer entrenaments de tota mena.

-Amb quina freqüència surts a córrer?
-Cinc dies a la setmana, més la cursa. Segurament no hauria d’entrenar tants dies, però m’agrada molt córrer, i la sensació de llibertat que em dóna.

-Corres sol o acompanyat? Amb música o sense?
-Poques vegades entreno acompanyat. Prefereixo sol. Corro amb música perquè tinc problemes d’asma, i m’ajuda a no preocupar-me per la respiració forçada.

-Alguna vegada et fa mandra sortir a entrenar?
-No, mai. A més, intento fer coses diferents a cada entrenament, així cada sortida té una motivació nova.

-Quina distància prefereixes, en una cursa?
-Les que més corro son de 10k, però el que més m’agrada són les mitges maratons.

-Quines són les curses que mires de no perdre’t cap any?
-La llista és molt llarga: totes les de 100 punts de la Challenge Bcn 10k; Can Mercader-Almeda, Vila Olímpica i les curses organitzades per laSansi. Mitges maratons de Terrassa, Granollers i Barcelona, i la Marató de Barcelona. A partir d’aquí, qualsevol on el bon tracte al corredor popular sigui la prioritat dels organitzadors.

-Què ha de tenir una cursa per què valgui la pena?
-Un bon tracte al corredor. Una cursa a data d’avui no és anar i fer la distància; es la prèvia, els entrenaments que es fan per la cursa, una bona logística i una bona atenció (que no vol dir només una samarreta amb bon disseny). Aprofito per demanar més curses amb servei de Ludoteca. Molts corredors no anem a segons quines curses per no poder deixar els nostres fills amb algú.

-Què els dius als que pensen que córrer és avorrit i cansat?
-No s’han calçat unes sabatilles i no han sortir a gaudir de la sensació de llibertat que dóna córrer. Sense cronos ni ritmes predeterminats, només tu, les sabatilles i deixar-te portar.

-Això de córrer és una moda o una forma de vida?
-Crec que és una afició molt maca i que, a la llarga, adaptes el teu dia a dia per trobar-te millor a l’hora de córrer i tenir un millor rendiment. Ens equivoquem en considerar-ho una manera de viure: no som professionals, no vivim de córrer. Córrer ens fa sentir millor, més ordenats i metòdics, però hi ha més coses a la vida… i a vegades ho oblidem… Jo el primer.

-Algun llibre de capçalera, que parli d’aquesta dèria nostra?
-De 0 a 100, sobre el Domingo Catalán, i Córrer per ser feliç, de l’Arcadi Alibés.

-Algun consell que pugui ser útil per a un corredor novell?
-Fer com a mínim un entrament a la setmana sense GPS ni cronòmetre. Començar a córrer sense un recorregut predeterminat. I si et proposes algun repte, que sigui assequible, que comporti un esforç, però assequible. Si ens posem reptes inviables, arriba la frustració i el risc de deixar de córrer.

Properes curses de la Lliga Championchip 2018

Tota la informació de la nova Lliga a:

l Lliga Championchip 2018

         Properes curses

l Lliga Trail 2018

         Properes curses

 
 


Classificació 2017

  HOMES:


Juan Manuel Alvarez Ramos  | 2.570

Carles Montllor Vegas | 2.564,69

Joan Palomeras Clavaguera | 2.551,53


   DONES:

Yolanda Riera Gironza | 2.509,90

Francesca Sist | 2.442,59

Mercè Puigdueta Pañach | 2.436,33
 

SEGUEIX-NOS A:
Instagram: #lligachip
El temps

El Temps a Barcelona

IMATGES
Col·laboradors

Per participar a la Lliga ChampionChip només cal tenir un xip groc que pots comprar a les botigues: Esports kñera (Terrassa), J'Arribu (Cornellà), BASE Castelló Esports (Viladecans), Evasion Running (Vilanova), Esports Sagi (Manresa), 2.0 Sports (Manresa), Espai Running (Vilafranca del Penedés), Totrunning (Rubí), Rios Running (Mataró), Ríos Running (Les Franqueses), I a la ciutat de Barcelona: Bikila, Esportíssim, Intemperie, Victor Sports, Tri For Fun, Benito Sports, La Botiga del Triatlò, i a tots els centres DIR.
Consulta el plànol per saber-ne la seva ubicació.

Facebook