On m’he de posar el xip groc? I el xip blanc?

Published by championchip on

Un dels dubtes més importants dels corredors és on posar el xip abans de començar la cursa. És tan important, que fins i tot la resposta sembla lògica. La col·locació del xip al cos del corredor durant la cursa (en tot moment) és imprescindible per garantir una bona lectura del xip. Les catifes de detecció tenen un radi d’actuació concret i, si tenim en compte la gran quantitat de corredors (i, per tant, xips) que es poden arribar a acumular a la línia de sortida, una col·locació inadequada del xip pot donar peu a errors de lectura o a la no-detecció del pas del xip per la línia. Abans de donar-vos la resposta, cal dir que entre xip groc i xip blanc no hi ha diferència de col·locació: tots dos s’han de col·locar de la mateixa forma.

Són pocs els casos en els que ens trobem amb aquestes situacions, però s’entén que no tothom sap com funciona el Sistema o que tothom pot tenir un descuit en un moment o altre. El més còmode i recomanable és col·locar-se el xip AL PEU (lligat als cordons de la vamba) o AL TURMELL (amb velcro, per exemple).

El motiu és ben senzill: com més a prop de la catifa es col·loqui, més fàcil, segura i probable serà la seva lectura. A més, ha d’estar al descobert, de forma que no hi hagi cap element que pugui interferir entre el xip i la catifa.

Així doncs, podem assegurar que portar el xip al canell, butxaca, ronyonera… (opcions que poden considerar-se possibles) són formes completament inadequades de portar-lo, ja que són zones a una alçada que impossibilita la lectura del xip i, en el cas de la butxaca o ronyonera, ni tan sols es troben al descobert, pel que serà impossible que s’arribi a llegir.

Per tant, us recomanem a tots que vingueu a córrer amb el xip ja ben lligat a la vamba o al turmell per evitar qualsevol tipus d’incidència. Si així ho feu, des de Championchip us garantim que tindreu els vostres resultats de forma pràcticament instantània, tant dels temps de sortida i arribada a meta com dels parcials que aneu fent durant la cursa.

Ara que ja ho sabeu, no teniu excuses per no agafar el vostre xip i lluir-lo com es mereix a les vostres vambes!

Ens veiem a la meta, corredors! 😉