Cursa Solidaria “La Cavalcada de Reyes”

Published by championchip on

Per Alèxia Petriz Fisas (@alexiapetriz).

ADN solidari

El passat 3 de gener vam estrenar el 2016 amb una cursa molt especial en aquestes dates, la segona edició de la Cursa Solidaria “La Cavalcada de Reyes” que va tenir lloc a Cornellà de Llobregat, lloc on va néixer, créixer i va començar com atleta. Parlo de Reyes Estévez, l’estrella dels 1.500m.

Abans de parlar sobre la cursa, cal parlar sobre el seu ADN solidari que porta incorporat al nom de la prova i que és el resultat del joc entre el nom de l’atleta i el leitmotiv de la cursa: col·laborar amb la Creu Roja de Cornellà perquè tots els nens i nenes puguin celebrar amb una joguina el pas dels Reis per casa seva.

Amb aquest objectiu va ser la plaça de Catalunya de Cornellà el punt de trobada per saludar els de sempre i donar la benvinguda “als que s’estrenen”, per fer petar la xerrada amb els típics nervis abans de la cursa, regalar joguines, fer selfies a tort i dret i celebrar l’arribada amb els braços ben amunt. L’horari acompanyava a animar-se, a les 10 hores es donava la sortida i un minut abans es feia pels membres participants d’Egoísmo Positivo.

Una data tant atrevida com encertada

Com a primer diumenge de l’any, dia festiu i passades les festes era un dia, si més no atrevit, (d’aquí el buit en el calendari atlètic), que bé s’ha sabut incorporar a les agendes amb un motiu que va atraure veïns, associacions com Egoísmo Positivo i Corre Solidaris (que lluiten per la visualització de projectes de caràcter social) i també moltes cares conegudes de l’atletisme popular que van donar suport a la idea amb el gest esportiu.

5 km, la millor elecció de la cursa

I quina millor distància que 5 km per animar a futurs nous addictes al running, al sector femení que sembla que costa més (en comparativa encara no omplim les quotes equitatives de participació) i als nens i nenes amb la inscripció gratuïta? Tenir totes les edats i condicions en una mateixa cursa és fantàstic. En total 650 participants arribats a meta i 2.500 joguines recollides.

Uns dels principals motors de l’organització va ser el Club d’Atletisme Cornellà Atlètic. És increïble com algunes associacions saben portar endavant un projecte així amb els recursos necessaris. És evident que l’experiència dóna un savoir faire indiscutible.

Recorregut per la Gavarra i Sant Ildefons

Pel que fa al recorregut destacaria un circuit ràpid de baixada fàcil i còmode amb una pujada final que va posar a prova cronos. També va haver-hi trams que feien pujar la vista al corredor de l’asfalt, com la zona de la Rambla i la plaça de l’Església.

I com no podia faltar, el ritme del matinal va anar a càrrec dels Tabalers de Cua de Drac de Cornellà, que van transmetre allò que poques coses com una bona batucada fan, començar el dia amb bon peu i energia, però sobretot, amb ganes de tornar l’any vinent.


38 Comments

Comments are closed.