COMER Y CORRER, la importància de l’alimentació

Published by championchip on

Julio Basulto (Barcelona, 1971) i Juanjo Cáceres (Barcelona, 1974) ho tenen claríssim: a banda d’usar una roba i un calçat adequats i còmodes, d’entrenar segons objectius i possibilitats i amb sentit comú, i de descansar i dormir en consonància, l’altre factor indispensable per gaudir d’una pràctica esportiva saludable és una bona alimentació. Per això han concebut i publicat COMER Y CORRER (Debolsillo, 2014).

El seu objectiu és aclarir conceptes i desfer malentesos: no es tracta tant de règims estrictes o de menús tancats per millorar la marca, escriuen, sinó de ser conscients de les necessitats específiques que sorgeixen del fet d’entrenar i córrer periòdicament, ja sigueu corredors esporàdics que roden sols o actius corredors populars amb xip groc i calendari.

Si voleu un llibre amè però escrit amb rigor científic i senderi, COMER Y CORRER és el vostre volum, tingueu en ment la distància que sigui: 5k, 10k, mitges o maratons. Del que es tracta, insisteixen Basulto i Cáceres, és de saber què ens convé i, encara millor, què no ens convé tenir a l’abast, a nivell alimentari, a l’hora de preparar-nos per a determinats esforços físics (o per recuperar-nos-en). Per assolir la marca desitjada, però també, sobretot, per gaudir de bona salut.

Desmuntant mites sobre certes substàncies legals i d’ús comú que “milloren” el nostre rendiment físic, i dedicant-se també a contextos específics com el fet de compaginar la pràctica esportiva amb dietes vegetarianes, processos naturals d’envelliment, o problemes com la diabetis o celiaquia, Basulto i Cáceres aporten i justifiquen la seva visió sobre les necessitats alimentàries d’aquells que fem esport.

Editat en format de butxaca, COMER Y CORRER resulta una lectura molt adequada per a totes aquelles persones que volen seguir alimentant les seves ganes de córrer, saludablement i amb criteri.

Julio Basulto és corredor i diplomat en nutrició humana i dietètica per la Universitat de Barcelona, exerceix com a docent en diferents institucions i és autor de diverses publicacions científiques. Juanjo Cáceres també corre i és doctor en història i diplomat en ciències empresarials i autor de diversos articles especialitzats en alimentació i pràctica esportiva.


985 Comments

Comments are closed.