Els ‘100 motius per córrer’ de l’Arcadi Alibés també són els nostres

Published by championchip on

El periodista esportiu i expert maratonià Arcadi Alibés Riera (L’Ametlla de Merola, 1959) publica 100 motius per córrer (Cossetània, 2014), un encàrrec que va arribar-li l’any passat mentre es plantejava què podia escriure després dels seus dos primers llibres, Córrer per ser feliç (Ara Llibres, 2010) i Les petjades dels herois (Ara Llibres, 2012).

“Va ser ideal que me’l proposessin i no em va costar gaire fer la llista dels cent motius, de fet encara en podria trobar més”, va dir el periodista de Televisió de Catalunya, aquest dilluns 3 de març, a la presentació del llibre, a la Casa del Llibre del passeig de Gràcia de Barcelona. L’acompanyaven els seus col·legues de la televisió, Antoni Real i Àlex Castells, i l’editor Jordi Farré, que va assegurar que “si qui encara no corre no s’hi llança després de llegir-lo serà que l’Arcadi ha fracassat, però això no passarà perquè aquest llibre encomana passió”.

“Jo he estat a punt de venir amb pantalons curts i sabatilles, per sortir corrent quan acabem la presentació”, va dir Real. El responsable de Temps de neu va comentar també que quan, fa més de trenta anys, Alibés va dir-li que s’havia proposat córrer, va pensar: “No durarà ni quinze dies… Periodista visionari que sóc, i ja ho veieu, més de 100 maratons ja, entre moltes altres curses”.

Directe, espontani i còmode de llegir
Real, Farré i Castells van coincidir en que 100 motius per córrer és ideal tant per a les persones que encara no corren, perquè hi trobin un centenar de bones raons per fer-ho, com per als que ja correm, perquè ens hi reafirmarem. “I està escrit amb l’estil directe i espontani, tan còmode de llegir i tan característic de l’Arcadi”, va afegir Real.

Castells, que fa “només dos anys que sóc addicte al running”, va definir Alibés com “el corredor popular per antonomàsia” i va assegurar que s’hi inspira: “Jo de gran vull ser com l’Arcadi, fort, alegre i feliç”.

Està clar, això ho sabem tots els que correm, que de motius per seguir fent-ho (o per començar) ens en sobren… Però també està clar que, avui en dia, una de les persones amb més coneixement de causa sobre aquesta dèria nostra i amb més ofici per transmetre-ho de manera planera i atractiva és l’Arcadi Alibés. En aquests 100 motius per córrer, que també son els nostres, ho torna a demostrar.

Si voleu tastar els primers capítols o veure’n l’índex, feu clic aquí: http://cossetania.com/tasts/100motiuspercorrer.pdf


1.630 Comments

Comments are closed.