L’Ajuntament publica la guia ‘Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat a bon ritme’

Published by championchip on


“Ernest Hemingway deia que avançar és mantenir el ritme”. Amb aquesta cita de Murakami arrenca Barcelona corre (Ajuntament de Barcelona, 2012), la guia de Pere Bosch Grané i Núria Blanco Vilanova, que inclou vint-i-tres rutes per córrer per la ciutat, amb plànols, fitxes tècniques, fotografies en color i consells pràctics per als runners que roden per la capital catalana.

Bosch i Blanco ofereixen vint-i-tres rutes organitzades per districtes, reptes i temàtiques, amb una fisonomia quilòmetre a quilòmetre, dades sobre la dificultat, el desnivell, les fonts, la senyalització o la distància, que resulten ideals tant per als corredors habituals que vulguin descobrir nous camins com per a aquells que necessiten una empenteta per donar la primera passa.

Barcelona corre compta també amb els perfils de diversos corredors de renom, amb més o menys experiència, que hi diuen la seva i expliquen com, quan i per què corren, com ara el mític fondista Domingo Catalán; la veterana Rosa Maria Tena; el xef Javier Torres; l’actor Roger Coma; el triatleta Raül Campeny; el maratonià Arcadi Alibés; l’ultrafondista grega Alex Panayotou; l’atleta Abderraman Ait Khamouch o el popular Miquel Pucurull.

En l’apartat de consells pràctics, la guia dóna nocions per millorar l’entrenament, sense oblidar els estiraments, l’escalfament, la nutrició o l’equipament (vambes, roba esportiva, rellotges, xip groc) i arrodoneix el capítol amb un directori amb les webs, els llibres, les revistes i les botigues que tot runner ha de conèixer.

Per Jordi Benavente


1.100 Comments

Comments are closed.