championchip.cat

Agafa el llibre i corre

‘Córrer sense por’, malgrat totes les traves

octubre 18, 2014 by championchip in Agafa el llibre i corre with 0 Comments

“Catozzella construeix un món. Tu l’examines, l’observes, en resultes ferit; però quan el comprens, també tens la sensació que aquestes pàgines t’han canviat”. Són paraules de l’autor de Gomorra, Roberto Saviano, sobre la manera de narrar i els temes que escull el també periodista i escriptor, compromès amb denunciar la cara més fosca d’Itàlia, Giuseppe Catozzella (Milà, 1976), de qui ara ens arriba Córrer sense por (Sembra Llibres, 2014), traduït al català per Anna Casassas.

Córrer sense por és una novel·la basada en el tràgic cas de l’atleta somali Samia Yusuf Omar (Mogadiscio, 1991- Mar Mediterrani, 2012), que va participar als Jocs Olímpics de Pequín del 2008, on va quedar última a la prova dels 200 metres, i que, quatre anys després, va morir al mar, quan la pastera en què viatjava entre Líbia i Itàlia va naufragar.

Giuseppe Catozzella (Milà, 1976) retrata a les seves novel·les el cantó més fosc i violent de la Itàlia contemporània, com ara el tràfic d’òrgans humans o el domini aclaparador de la màfia calabresa al nord del país. És llicenciat en Filosofia i col·labora amb L’Espresso, Il Corriere della Sera, Granta, Lo Straniero i MilanoMafia, així com amb la versió italiana del programa de televisió Caiga quien Caiga.

Córrer sense por tracta del córrer i del món de l’esport, però també de la supervivència i la tragèdia que pateixen cada any milers de persones que deixen enrere l’Àfrica per mirar de fer-se amb la promesa d’una vida millor a Europa. Una novel·la que commou, pel que denuncia i per la humanitat amb què retrata la trista odissea de Samia Yusuf Omar.

Se n’han venut ja més de 50.000 exemplars, i s’ha traduït a diverses llengües. Ara tenim l’oportunitat de llegir-lo en català. I, si us ve de gust, també podeu llegir-ne les primeres pàgines aquí:

http://sembrallibres.com/wp-content/uploads/2014/08/SLL4_AVANC%CC%A7AMENT_.pdf

J.B.

 

 

Properes curses de la Lliga Championchip 2018

Tota la informació de la nova Lliga a:

l Lliga Championchip 2018

         Properes curses

l Lliga Trail 2018

         Properes curses

 
 


Classificació 2017

  HOMES:


Juan Manuel Alvarez Ramos  | 2.570

Carles Montllor Vegas | 2.564,69

Joan Palomeras Clavaguera | 2.551,53


   DONES:

Yolanda Riera Gironza | 2.509,90

Francesca Sist | 2.442,59

Mercè Puigdueta Pañach | 2.436,33
 

SEGUEIX-NOS A:
Instagram: #lligachip
El temps

El Temps a Barcelona

IMATGES
Col·laboradors

Per participar a la Lliga ChampionChip només cal tenir un xip groc que pots comprar a les botigues: Esports kñera (Terrassa), J'Arribu (Cornellà), BASE Castelló Esports (Viladecans), Evasion Running (Vilanova), Esports Sagi (Manresa), 2.0 Sports (Manresa), Espai Running (Vilafranca del Penedés), Totrunning (Rubí), Rios Running (Mataró), Ríos Running (Les Franqueses), I a la ciutat de Barcelona: Bikila, Esportíssim, Intemperie, Victor Sports, Tri For Fun, Benito Sports, La Botiga del Triatlò, i a tots els centres DIR.
Consulta el plànol per saber-ne la seva ubicació.

Facebook