championchip.cat

Agafa el llibre i corre

Justribó recupera la memòria de les atletes catalanes d’abans de la Guerra

setembre 30, 2014 by championchip in Agafa el llibre i corre with 0 Comments

El barceloní Daniel Justribó publica ‘Feminitat. Esport. Cultura. Pioneres de l’atletisme català (1921-1938)’, un documentadíssim treball de memòria històrica que explica el rol social i esportiu de les atletes catalanes d’abans de la Guerra Civil.

Biòleg, corredor i amant de la història, Daniel Justribó (Barcelona, 1969) diu que va quedar gratament sorprès quan va saber que durant els anys 20 i 30 del segle XX hi havia dones atletes a Catalunya; la sorpresa va donar pas a la cerca de dades, documentació i persones; després van venir les entrevistes i més cerca i pair-ho tot i, finalment, passades “unes 5.000 hores de feina, uns quatre anys”, avui publica el fruit de la seva investigació: ‘Feminitat. Esport. Cultura. Pioneres de l’atletisme català (1921-1938)’.

Justribó ha dut a terme desenes d’entrevistes a testimonis directes i a descendents d’aquelles esportistes i ha realitzat un buidat exhaustiu de la premsa de l’època per oferir un volum il·lustrat (amb més de 150 imatges) sobre aquelles pioneres de l’esport català en femení; un llibre ideal, assegura el propi autor, per a qualsevol persona interessada en la sociologia, el feminisme, la història de Barcelona i de Catalunya, i, en definitiva, tothom que sigui curiós de mena.

Daniel Justribó és corredor popular des de 1988, ha acumulat “uns 50.000 quilòmetres” i, entre d’altres fites, ha completat ja “18 maratons (millor marca, 2h59’)”. ‘Feminitat. Esport. Cultura. Pioneres de l’atletisme català (1921-1938)’ és un llibre autoeditat de 368 pàgines i més de 150 fotografies de l’època, tapa dura i sobrecoberta, que podeu aconseguir contactant amb l’autor, aquí:

http://feminitatesportcultura.plisweb.com/9/comandes

 

 

 

Properes curses de la Lliga Championchip 2018

Tota la informació de la nova Lliga a:

l Lliga Championchip 2018

         Properes curses

l Lliga Trail 2018

         Properes curses

 
 


Classificació 2017

  HOMES:


Juan Manuel Alvarez Ramos  | 2.570

Carles Montllor Vegas | 2.564,69

Joan Palomeras Clavaguera | 2.551,53


   DONES:

Yolanda Riera Gironza | 2.509,90

Francesca Sist | 2.442,59

Mercè Puigdueta Pañach | 2.436,33
 

SEGUEIX-NOS A:
Instagram: #lligachip
El temps

El Temps a Barcelona

IMATGES
Col·laboradors

Per participar a la Lliga ChampionChip només cal tenir un xip groc que pots comprar a les botigues: Esports kñera (Terrassa), J'Arribu (Cornellà), BASE Castelló Esports (Viladecans), Evasion Running (Vilanova), Esports Sagi (Manresa), 2.0 Sports (Manresa), Espai Running (Vilafranca del Penedés), Totrunning (Rubí), Rios Running (Mataró), Ríos Running (Les Franqueses), I a la ciutat de Barcelona: Bikila, Esportíssim, Intemperie, Victor Sports, Tri For Fun, Benito Sports, La Botiga del Triatlò, i a tots els centres DIR.
Consulta el plànol per saber-ne la seva ubicació.

Facebook