Qui no corre (i llegeix blogs) és perquè no vol

Published by championchip on

De divulgació històrica, de consells per millorar marca, de personals o d’informatius. Escrits per corredors i per a corredors. Blogs sobre el món del córrer n’hi ha de tot tipus, i per a tots els gustos.

El David Jiménez (Barcelona, 1976) escriu com parlen aquells col·legues que fem a les curses, amb qui acabem compartim dèries, temors, il·lusions i birres. I així de directe, i fins i tot un pèl gamberro, és també l’estil del seu ‘Blogmaldito’, i potser per això ens agrada: perquè es fa les mateixes preguntes que molts de nosaltres i, sovint, les respon i tot. O almenys ho intenta.

Una altra característica de l’autor del ‘Blogmaldito’ (a banda del sentit de l’humor) és la modèstia: “Jo només parlo des de la perspectiva d’un paio que cau dia sí dia també en un munt de catàstrofes atlètiques”, assegura.

El David és un periodista que corre, i que un bon dia va decidir unir aquestes dues vocacions en una bitàcola. I encara no ha parat: sobretot, diu, pel “feedback que he aconseguit amb la gent que em llegeix. Que al final acabo aprenent-ne més jo d’ells que ells de mi, tinc aquesta sort”.

El ‘Blogmaldito’ no està sol
Però la qüestió és que el ‘Blogmaldito’ no està sol. Hi ha un bon grapat de bitàcoles no professionals (en el sentit que els seus responsables no cobren per escriure-hi, que no vol dir que no s’hi deixin la pell) que han anat sorgint els darrers anys al voltant d’aquesta afició que ens uneix, i que val la pena conèixer.

Hi ha qui parla en primera persona sobre reptes, gestes i dubtes del dia a dia del corredor; qui fa cròniques de les seves curses, o qui descriu la seva passió amb tècnica literària. Hi ha webs o revistes que tenen també el seu blog i que donen consells i trucs i miren d’ajudar els corredors novells i no tan novells amb estudis i dades de tot tipus sobre indumentària, entrenaments o maneres d’encarar una prova determinada. I també hi ha les bitàcoles pràctiques o d’agenda, que parlen d’allò que es va coent en el sector i comparteixen fisonomies de curses. I fins i tot n’hi ha de divulgatives de la història de l’atletisme popular.

En aquests últims apartats, hi destaca el veterà corredor popular i col·laborador habitual nostre Miquel Pucurull, incansable i erudit, que a través del seu ‘Calaix de sastre del món del córrer’ ens il·lustra sobre el passat d’aquesta forma de vida i sobre els detalls, pam a pam, del recorregut d’algunes curses mítiques del calendari.

Hi ha equips amb blog, iniciatives solidàries amb blog i blogs de rutes per córrer. I també, i aquests van en augment, blogs escrits per i per a triatletes…

En coneixeu algun? Els seguiu? Hi participeu? Aquí us deixem una llista (oberta) que hem amb la vostra ajuda. No hi són tots perquè no donàvem l’abast, però és un principi. Gràcies, com sempre, per la vostra col·laboració.

Salut i km, i posts als blogs!

http://blogmaldito.com/

http://calaixsastremoncorrer.blogspot.com.es/

http://kilometro10.blogspot.com.es/

http://abuelorunner.blogspot.com.es/

http://www.agafemsipots.blogspot.com.es/

http://atletavisible.com/

http://ultimocajon.com/

http://kazenomonogatari.blogspot.com.es/

http://thegrandfathersalmon.blogspot.com.es/

http://iloverunbarcelona.com/

http://rbeltra.blogspot.com.es/

http://talesfromthepenaltybox.blogspot.com.es/

http://xbonastre.blogspot.com.es/

http://masquecorredor.blogspot.com.es/

http://afullrunner.blogspot.com.es/

http://espino2508.blogspot.com.es/

http://siemprecorriendo.com/

http://ponteenmarchaya.blogspot.com.es/

http://360runningbarcelona.com/es/

http://corrodespacito.blogspot.com.es/

http://xuparueda.blogspot.com.es/

http://speedy-txabi.blogspot.com.es/

http://historiasdeunrunner.blogspot.com.es/

http://canferreiro.blogspot.com.es/

http://runneratrailrunner.blogspot.com.es/

http://triatleta-novato.over-blog.com/

http://www.triatlonenfamilia.com/

Categories: General

448 Comments

Comments are closed.