LA REPRESA ATLÈTICA AMB LA MILLA CIENTÍFICA

Published by championchip on

«La primera carrera en España, tras el confinamiento», així va obrir la cadena de televisió La Sexta, el seu espai d´esports el vespre del dissabte 27 de juny passat. Més tard s´afegiria la TV3 amb un més ampli reportatge.

I era veritat. Dues hores abans en l´Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, de Barcelona, s´havia celebrat « la 1ª Milla Científica de Sant Pau». La competició venia a cobrir en certa manera, la més tradicional cursa que cada març, més de trenta, el Dr. Ricard Serra-Grima, cardiòleg de la Institució hospitalària ha organitzat i que al llarg d´aquestes tres dècades , alguns i algunes de vosaltres heu fet, fos en forma de córrer per fora del recinte al començament ,i els últims anys cobrint diverses voltes a un circuit interior ´de poc més de 800 m. en el qual durant una o dues hores s´hi participava corrent o caminant i que al final servia per estudis científics sobre el comportament humà en la pràctica esportiva. Aquesta fórmula no era possible en aquest 2020 degut al corona virus.

 

 

 

 

 

 

 

UN INNOVADOR REGLAMENT

Sense la possibilitat de curses massives en participació, ni contactes físics, amb noves mesures higièniques …..era evident que s´havia de trobar una nova reglamentació.

L´Andreu Ballbé, qui fora campió i recordista tant d´Espanya com de Catalunya i olímpic a Montreal 1976 en 800 m. i ara propietari de l´empresa Champion Chip és va inventar un reglament que ho fes  possible  i per tan la represa de les curses fos un fet. Bàsicament aquell fixava en una participació limitada a 100 atletes,; en sortides esglaonades cada 5 segons i per parelles amb dorsals parells i senars i amb 2 metres de separació entre els corredors. Màxima distancia a cobrir 6 voltes, però només 2 d´elles les que decidia l´atleta pel seu compte comptaven pel temps final; això si havien de ser consecutives , per poder donar un temps oficial a la Milla(1609 m.)

ELS MÀSTERS ELS PROTAGONISTES

Si bé la cursa era oberta a tothom, la limitació en la participació va fer que s’exhaurissin les inscripcions molt ràpidament. L´import de 10€ íntegrament per l´hospital de Sant Pau en la seves investigacions sobre el virus i la satisfacció pels participants d´haver contribuït a la causa. Entre ells i elles grans noms del nostre atletisme, ja en la categoria veterana o màster i així en recordem uns quants:

Reyes Estévez, 3 vegades olímpic; campió d´Europa, dos bronzes en mundials en els 1500 m…..i ara reconvertit en maratonià ja com a màster. Carles Castillejo, 4 vegades olímpic, campió d´Espanya en 6 especialitats diferents, recordista de Catalunya de mitja marató i actual campió català de 5 km…José Luís Blanco, sots campió d´Europa de 3000 m. obstacles, també olímpic, campió de Catalunya en 10000 m., campió d´Europa de cros , ja com a veterà, i organitzador de Sansis. Albert Caballero, medallista en diversos campionats d´Espanya i Catalunya màster. Isidre Ferrer Cantal, a prop de complir 85 anys, quan escrivia aquest article ( 5 de juliol), i també amb medalles en els passats Campionats d´Europa a Venècia. Anna Bové, campiona del món indoor (F35 ) en 1500 m. encapçalava la representació femenina .

Tot i que els resultats haurien de ser el de menys, creiem que hem de destacar les sorpreses dels vencedors. En dones Nerea Costal, guanyava per un segon Anna Bové (5.58 a 5.59 ) amb Jackeline Gómez, tercera amb 6.42.

En la categoria masculina, el més ràpid va ser l´ex futbolista Josep Díaz Carretero davant Reyes Estévez ( 5.02 per 5.03 ), i a continuació Albert Nogueras ( 5.12) seguit de Castillejo, Blanco i Caballero.

 

Una bona represa, creiem, a l´espera que les coses s´hagin normalitzat i amb elles les competicions esportives, quan aquest butlletí vegi la llum, com se sol dir.

JOSEP MARIA ANTENTAS