Vèncer la calor: un repte que aconseguiràs aquest estiu

Published by championchip on

És cert que molts corredors i moltes corredores ens relaxem quan arriba el període estiuenc. Ens deixem endur per aquesta sensació de benestar que comporten les pujades de les temperatures i saber que les vacances estan a punt d’arribar.

Però nosaltres et donem uns quants consells perquè puguis fer-ho tot: gaudir de l’estiu i mantenir-te motivat. D’aquesta manera, no et costarà tant l’inici de la temporada i et sentiràs actiu durant més temps. Com ho podem aconseguir?

Planifica: diumenge al vespre és un bon moment per pensar com podrà anar la setmana: apunta’t quin període de temps disposes i tria el que més et convingui per sortir a córrer. Així doncs obtindràs un compromís amb tu mateix i t’obligaràs.

– Hidrata’t: el cos adequadament hidratat és el que no et demana aigua, és a dir, quan ets capaç d’avançar-te a la set. Si estàs ben hidratat, aguantaràs correctament la carrera aconseguint que els músculs responguin i controlis la fatiga.

– Evita el migdia: Si ets dels que aprofites entre el matí i la tarda per fer esport, busca un altre moment: a primera o a última hora és l’ideal. Pensa que si surts abans de començar la teva rutina, ja tindràs la feina feta i et sentiràs molt millor durant el dia.

– Busca llocs més frescos: evita la ciutat, sobretot el centre i les grans avingudes. En canvi aprofita per sortir per la muntanya (els arbres comporten una sensació de frescor) o pel mar (la brisa comporta una sensació més fresca).

– Compagina el running amb altres esports: l’estiu és la millor època per provar esports nous. Sortir amb bicicleta és una opció menys calorosa; si més no, la natació és la més refrescant. Cada vegada hi ha més grups de nedadors socials que s’ajunten per fer nedades al mar. És gratuït i divertit.

Gaudeix: no t’exigeixis més del compte. Surt per disfrutar. Intenta mirar el mínim el rellotge i fes els quilòmetres que et vingui de gust. Pensa que corres perquè et fa feliç.