PEL·LÍCULES PER RUNNERS

Published by championchip on

L’esport és capaç de fer-nos viure històries i moments inoblidables. Al llarg de la història hi ha hagut algunes realment memorables, dignes de ser compartides.
Des d’aquí et volem recomanar unes quantes històries de l’esport, sobretot en l’àmbit del running i l’atletisme, portades a la gran pantalla que no et deixaran indiferent. És més, de ben segur que t’inspiraran i que aprendràs coses noves.

1. GUN RUNNERS: explica la història de com dos guerrers de Kenya, l’Arile i el Matanda, canvien els seus fusells per un parell de vambes de córrer. En aquest documental podràs veure com la vida de dues persones canvia dràsticament gràcies al món de les curses, acabant en un dels seus somnis, la Marató de Nova York.

 

 

2. I AM BOLT: documental que segueix de ben a prop la vida privada i professional de l’home més ràpid de la història, Usain Bolt. Un documental que analitza la seva carrera com a atleta i que mostra la seva cara més humana.

 

 

3. ÍCARO: guanyador del premi Oscar al millor documental, ens parla del món del dopatge i tota la xarxa de dopatge al voltant de la selecció nacional russa. És totalment recomanable, en especial per aquells interessats en l’esport d’alt rendiment, i és ideal per veure fins on l’ésser humà és capaç d’arribar per tal d’aconseguir resultats.

 

4. 100 METROS: pel·lícula basada en la història real de Ramon Arroyo, un jove que és diagnosticat amb esclerosi múltiple a qui li van dir que en un any no seria capaç ni de caminar cent metres. A partir d’aquell moment decideix plantar-li cara a la malaltia participant en la prova més dura del planeta:l’ironman.

 

 

5. EL HÉROE DE BERLÍN: pel·lícula que narra la vida del mític atleta d’origen afroamericà Jesse Owens. Un dels corredors més influents de tots els temps va haver de fer front al racisme que es vivia en aquella època i va deixar impressionats amb els seus resultats a tots els alemanys en els Jocs Olímpics de Berlín de 1936.