Arriba la cursa del Corte Inglés amb canvis a l’arribada i el mateix esperit de sempre

Published by championchip on

La cursa del Corte Inglés és una de les carreres d’atletisme popular més importants del món. La 41 edició se celebrarà diumenge 7 d’abril a les 9 del matí; una cursa que canvia el darrer tram del circuit i manté el seu caràcter solidari. A continuació descrivim les particularitats d’aquesta mítica carrera:

– Canvi en el recorregut

Aquests darrers anys la cursa ECI ha obtingut un èxit espectacular, i en aquesta edició s’ha introduït un canvi a la ubicació de la meta amb la finalitat de millorar encara més la qualitat de la cursa.

Plaça Catalunya seguirà sent el punt d’arribada però es situarà un centenar de metres abans, a l’altura del monument a Francesc Macià, per a facilitar la fluïdesa de la circulació i així evitar embuts  un cop acabada la cursa, i millorar la visibilitat de la línia de meta. Per tant, el nou recorregut de la cursa serà de 10,639 km (127 metres menys que l’anterior).

La sortida no varia; segueix sent a Passeig de Gràcia amb Gran Via per als atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat, i Plaça de Catalunya per a la resta de corredors populars amb dorsal-xip. La Federació Catalana d’Atletisme continua certificant el control de temps al quilòmetre 10 per a tots aquells participants que formen part de la Challenge BCN10k.

– Reivindicativa i solidària

La Cursa El Corte Inglés es consolida com la prova més paritària, on el nombre de dones ha superat al d’homes en els  darrers anys.

A part, segueix mantenint el seu caràcter solidari: aquest any l’associació vinculada és la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia (evillavecchia.es), que enguany celebra el seu 30è aniversari. L’entitat treballa per ajudar els nens i joves malalts de càncer i ofereix suport a les seves famílies en tot el procés de la malaltia.

– Inscripcions

Manté la seva gratuïtat com a principal símbol d’identitat. El període d’inscripció on-line s’ha obert, i ja són més de 3.000 persones les que han confirmat la seva presència. Les inscripcions on-line es poden formalitzar a la web: cursaelcorteingles.cat ; fins el dijous 4 d’abril. Les inscripcions presencials s’han obert aquest matí 5 de març i finalitzaran el divendres 5 d’abril.

– Voluntaris

En l’edició d’aquest any la Cursa El Corte Inglés comptarà amb més de 20.000L d’Aquarius i 50.000L d’aigua Veri. Gràcies al compromís d’aquestes dues entitats compromeses amb l’esport i la solidaritat.

A més, 1.300 persones formades per un grup del voluntariat corporatiu d’El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, Institut Barcelona Esports, Federació Catalana d’Atletisme, l’Associació Esportiva Mitja Marató de Sabadell, Creu Roja i Voluntaris 2000 asseguraran la qualitat i el bon funcionament de la prova el pròxim diumenge 7 d’abril.

A que estàs esperant, corredor? Apunta’t ja i gaudeix de la Cursa El Corte Inglés.

Apunta’t fent clic aquí

Informació i imatges de la organització ECI