L’esmorzar dels corredors

Published by championchip on

Hi ha molts mites i moltes preguntes, sovint sense una resposta clara, sobre què s’ha de menjar abans de fer un exercici intens de bon matí. És millor menjar un aliment amb sucre? Es rendeix millor si es va en dejú? Puc prendre’m un cafè? Aquestes són algunes de les preguntes que molta gent es fa. I encara que no existeix una fórmula universal que digui quin aliment és millor menjar abans de realitzar una cursa, hi ha aliments que afavoriran que el nostre cos estigui a un nivell fisiològic més òptim per tal d’afrontar una cursa. T’aportem alguns consells:

No corris amb l’estómac buit.
Durant el transcurs d’una cursa d’alta exigència el nostre cos fa servir totes les vies metabòliques possibles per tal d’aconseguir la màxima energia possible d’una manera més rentable. Per això hem de tenir les reserves plenes de glicogen al nostre múscul, al fetge i a la sang, ja que després d’una llarga nit el sucre a la sang disminueix, i si vas a fer la cursa sense haver menjat res, et pots marejar o fatigar més ràpidament. Per tant un petit aperitiu al matí ajudarà al teu cos a disposar de més energia i a sentir-se més vital.

Què menjar abans d’una cursa?
L’ideal és menjar aliments que continguin hidrats de carboni, ja que el nostre cos és capaç d’emmagatzemar poca quantitat i proporcionen una gran quantitat d’energia. El mateix passa amb els aliments que contenen proteïnes. Per tant, és molt important menjar-ne! Sempre en quantitats no molt elevades per no fer treballar massa al nostre estómac, la dosis recomanable és un gram d’hidrats de carboni per quilo de pes.
Dos bons exemples d’esmorzars són:
– Un suc de taronja, fruita natural i alguns fruits secs.
– Aigua, un iogurt que contingui cereals i una barreta energètica

 

Els nostres consells:
És important que mengis almenys dues hores abans de fer la cursa, per a donar temps a la digestió dels aliments. Això significa que si tens una carrera a les 9h, hauries de menjar al voltant de les 6:30-7h perquè el teu cos ja hagi digerit tots els nutrients dels aliments. També és recomanable beure un o dos gots d’aigua abans. Un altre element a tenir en compte és intentar evitar aliments amb molta fibra, cafeïna o aliments els quals no estem acostumats perquè poden fer que tinguem problemes a l’estómac i ens acabin sentant malament.

Dit això, esperem que de cara a la pròxima cursa aneu ben esmorzats per a donar el millor de vosaltres mateixos!