Mitja per relleus de Mataró 16/juliol/2016

Published by championchip on

La cursa d’estiu per gaudir amb els amics, la mitja per relleus de Mataró.

Corria l’any 2001, quan el bon amic Salvador Carbonell, ànima de la colla “Maimakansu” i que per aquella època era el grup més nombrós que corria curses populars, em va comentar que volia fer una marató per relleus, de 6 persones a 7 quilòmetres cadascuna, doncs tenia un circuit al Parc nou de Mataró que era ideal, cada volta eren 1.1170 metres i per tant amb 6 voltes es feien els 7 km de cada rellevista. La idea em va semblar magnífica i només tenia un problema, important l’any 2002, com resoldre la informàtica! En aquella època la informàtica de curses era molt senzilla, malgrat que ja portàvem anys amb el xip, la gestió dels resultats era encara molt pobre. Uns dies d’anàlisi, unes proves i ho vàrem deixar a punt; a la tarda del 21 de juliol del 2001, 39 equips de 7 membres varen prendre la sortida. Va guanyar l’equip “Lluïsos” amb un temps de 2:33:19, podeu veure resultats complets aqui.

La marató va anar quallant i l’any següent ja eren 69 els equips, el mateix creixement va portar a fer canvis, doncs hi havia massa temps de finalització entre primer equip i últim, i els premis es feien esperar massa. L’any 2006 el “capi” va canviar el format per a fer-ho més divertit i més senzill, passava a mitja per relleus i tres membres per equip. Els canvis varen portar més participació i més alegria a la cursa, de manera que ara ja s’ha fet una cursa imprescindible al calendari d’estiu, abans de vacances. Amb uns rècords masculí de 1:07:20 i femení de 1:24:17 es demostra el nivell dels participants que han passat per la cursa. Al•lucinant volta ràpida de Roger Roca en 3:21. Tots els temps aquí.

És una cursa diferent per molts motius, el primer perquè comparteixes circuit amb tots els corredors, els més ràpids i els més lents, mentre avances un participant que va més lent, et passa per l’esquerra un altre que va a una velocitat estratosfèrica, doncs a les curses sempre ens quedem amb el nostre grup de ritme i no tenim aquesta sensació. És diferent perquè passem 6 vegades pel mateix lloc i la pujada, que no ho sembla a la primera volta, es torna duríssima a mesura que anem fent voltes, i sembla el “tourmalet” a la darrera volta. És diferent perquè els companys i amics ens poden animar fins a 6 vegades i ens podem fer totes les fotos amb totes les cares de patiment possibles. És diferent perquè ens podem jugar a palets l’ordre dels relleus, ja que la temperatura va baixant a mesura que avança la tarda i és obvi que el primer rellevista és el més sacrificat, però marca la tendència de classificació dins la seva categoria i els companys ho han de valorar. I finalment és diferent perquè a l’arribada hi ha barra lliure d’entrepans, begudes i gelats.

Definitivament, feu equips entre els amics, equips equilibrats per promocionar el “pique”, reserveu un restaurant prop de la platja i després de la cursa tots a sopar i a tancar la temporada amb alegria i bon rotllo, que per això ens trobem a les curses.

Molta vida per a la mitja per relleus de Mataró.

Andreu Ballbé – Corredor de 800 metres, anys 1970, segle XX – Corredor de 10K anys 2000, segle XXI

 

 

 

 

Categories: Lliga

1.063 Comments

Comments are closed.