El 26% dels participants completa la Marató en menys de 3h30’

Published by championchip on

Després de setmanes d’entrenaments rigorosos, va arribar el Dia D, diumenge 17 de març de 2013, i, a quarts de nou del matí, prop de 19.000 corredors inscrits esperaven el tret de sortida de la 33a edició de la Marató de Barcelona. Havia arribat el moment de demostrar que n’eren capaços, cadascú al seu ritme i amb els seus propis reptes.

Gràcies a la tecnologia del xip, podem constatar que només el 5% dels corredors va baixar de les 3h. El 26% va recórrer els mítics 42.195m en menys de 3h30’. Mentre que el 40% dels participants va necessitar més de 4h per completar el circuit. Un recorregut que transcorre pels principals llocs d’interès turístic de la ciutat i que ha col·locat la prova entre les millors cinc maratons d’Europa.

També s’ha observat que la màxima freqüència d’entrada de participants es va donar entre les 3h15’ i les 4h25’, un lapse de temps durant el qual van creuar la meta més de 100 corredors per minut, en total10.500 arribats. La marca que van fer més atletes va ser 3:59.

Destaquen també els pics de màxima afluència a meta en les 2h59’, 3h29’ i 3h59’, cosa que mostra l’esforç de molts participants de baixar de certes marques (3h, 3h30’ i 4h).

Quan va donar-se per finalitzada la prova, s’havien registrat gairebé 14.900 arribats. L’any que ve, el diumenge 23 de març de 2014, més.