L’apassionant projecte de Kilian Jornet, en DVD

Published by championchip on

Kilian Jornet presenta la pel·lícula al Palau de Música amb màniga curta i la mirada profunda habitual en aquells que solquen cims nevats. I quan es dirigeix als periodistes, parla igual que corre: decidit però amb modèstia, com si malgrat tot volgués passar desapercebut. Amb l’elegància amb què es mouen els isards a les muntanyes.

“No mirem els obstacles que ja hem superat sinó els que encara hem de superar”, diu. A fine line, el film sobre el primer any del projecte Summits of my life, certifica aquesta declaració d’intencions, la de Jornet i el seu equip de professionals i amics: córrer i esquiar pels cims del Mont Blanc, l’Elbrús, el Mattherhorn, l’Aconcagua, el McKinley i l’Everest, el sostre del món.

El repte és batre els rècords d’ascens i descens de les diverses muntanyes apuntades, entre els anys 2012 i 2015 i sense oblidar els valors com la simplicitat, l’austeritat, l’amor i el respecte per la natura i l’esforç, que inspiren el projecte, i que el propi corredor ha resumit en els 10 punts de la Carta de Valors del Summits of my Life.

Dirigida per Sébastien Montaz-Rosset i amb guió de Kilian Jornet, A fine line és un viatge apassionant al costat d’aquest corredor excepcional, que aquest any ha perdut un amic en un accident de muntanya al Mont Blanc mentre donaven forma al projecte fent allò que tant els agrada. “A vegades el preu és molt alt, però això vol dir que estem aprofitant la vida”, diu el corredor.

“Ningú ens va dir que hi anéssim. Ningú ens va dir que seria fàcil. Algú va dir que som els nostres somnis. Que si no somiem, estem morts. (…) Què busquem? Potser viure?”, podem llegir a la Carta de Valors del Summits of my life.

Amb la venda d’aquest espectacular documental, Jornet i els seus amics miren d’acabar de reunir el pressupost necessari per tirar endavant el seu ambiciós i inèdit projecte. El seu somni.


251 Comments

Comments are closed.