La Jean Bouin arriba a la 89a edició el 18N

Published by championchip on

L’atleta francès Jean Bouin va forjar la seva llegenda, sent subcampió olímpic de 5.000 m a Estocolm 1912 i plusmarquista en 10.000 m i la hora, amb mètodes tan peculiars com una dutxa freda cada matí, dormir amb la finestra oberta o entrenar amb sabatilles sense claus, abans de morir al front de la Primera Guerra Mundial, com explica Joan Justribó a Mundo Deportivo.

Per això un grup de periodistes amants de l’atletisme van donar el seu nom, el 1920, a la primera prova en ruta de l’Estat. Aquest diumenge 18 de novembre, la Jean Bouin Mundo Deportivo – Gran Premi Allianz compleix 92 anys i 89 edicions i inclou 12 curses de totes les categories, des dels benjamins als sèniors, per a corredors d’elit, populars i discapacitats.

La cursa OPEN

La prova més concorreguda serà la Cursa Open, que va tancar inscripcions amb 13.000 corredors (3.000 més que l’any 2011) i donarà el seu tret de sortida a les 9 hores a l’avinguda Rius i Taulet, davant les fonts de Montjuïc, per recòrrer els carrers del centre de la ciutat durant 10km i acabar a l’avinguda Reina Maria Cristina.

L’altre plat fort d’aquesta matinal atlètica, a les 13.15 hores, serà la cursa per atletes d’elit que comptarà amb la participació de la majoria dels atletes catalans que van paricipar als Jocs de Londres 2012, com ara Carles Castillejo, Nacho Cáceres, Àngel Mullera, Natalia Rodríguez, Judit Pla i Gemma Barrachina, així com el guanyador de la passada edició, el marroquí Illas Fifa.

Per saber els horaris i circuit de totes les curses podeu consultar la seva web.

Categories: Lliga

384 Comments

Comments are closed.