Més de 4.000 catalans correran la Behobia – San Sebastián

Published by championchip on

“És el meu primer any, i em fa molta il·lusió pels comentaris de la gent que ja hi ha anat perquè tots destaquen la gran quantitat de gent que t’anima al llarg de tot el recorregut”, diu el Joanjo Poo (Martorell, 1975), corredor popular amb diverses mitges a les vambes, que enguany s’estrena a la Behobia – San Sebastián. La mítica prova basca arriba aquest 2012 a la seva 48a edició amb 26.000 inscrits, 4.043 dels quals són catalans.

Poo és alhora un dels 625 participants a la Lliga Championchip (de què forma part la Behobia) que el proper 11 de novembre recorreran els 20 quilòmetres que separen aquest barri històric d’Irun, de la capital guipuscoana, Donostia / San Sebastián. Aquesta estimada “mitja marató” (que en comptes dels habituals 21 quilòmetres, en té només 20) és famosa pel nombrós públic que surt a animar els corredors, encara que plogui o bufi el vent, com sol ser habitual en aquelles terres.

En grups d’amics i familiars

El bon ambient que s’hi respira ha convertit la Behobia en una cita obligada per a tots els corredors populars, que reserven plaça amb mesos d’antelació i solen acudir-hi en grup, acompanyats d’amics o familiars.

Poo explica que, en el seu cas, seran “tota una colla: sogres, parella, cunyats, fills, amics, unes 16 de persones”. Fins i tot van decidir llogar una casa rural. “Passarem un cap de setmana llarg i aprofitarem per fer unes tapetes i uns bons ‘xuletons’”, assegura.

El doble de catalans

En l’edició d’aquest 2012, la participació catalana, 4.043 corredors, multiplica per dos la presència del passat 2010, en què 2.047 catalans va fer cap a la cita.

Al costat de Poo hi correran els seus amics Jordi Roche i Lluís Fernández, “dues bèsties maratonianes”, i el seu cunyat Edu Puente, “que s’inicia en això de les curses estrenant-se a la Behobia”, explica aquest corredor martorellenc.

J.B.

Categories: Lliga

506 Comments

Comments are closed.