Més de 2.000 corredors es posen a punt per a la Marató al Maratest

Published by championchip on

La primera edició dela Maratest de Badalona ha estat tot un èxit participatiu i organitzatiu. Més de 2.000 participants han ocupat els carrers badalonins el matí d’aquest diumenge per gaudir d’una carrera-entrenament per als propers maratons, entre ells els de Barcelona i París. Els primers guanyadors de la prova de30 kmhan estat el lleidatà Iván Espilez (Hinaco Monzón) i Elena Hidalgo (Ripollet Unió Atlètica), mentre que els més ràpids en la prova curta, disputada sobre una distància de15 km, han estat Martín Martínez ( Diputació de Barcelona) i Susana Calvo.

L’ambient festiu ha predominat en una jornada en què els atletes, tot i portar penjat un dorsal, s’han pres aquesta prova com una “tirada llarga” per preparar els seus pròxims objectius en marató o en mitja marató. D’aquesta manera, s’han vist nombrosos grupets de corredors que han realitzat junts la carrera, especialment al voltant de les sis llebres que han marcat els ritmes objectius diferents en marató de 2:45 h, 3:00 h, 3:15 h, 3:30 h, 3:45 h i 4:00 h.

El guanyador en la prova masculina en30 km, Iván Espilez, ja ha comandat la cursa des dels primers minuts unint-se als dos primers classificats dels15 km, Martín Martínez i Manuel García, que han recorregut la seva distància a un ritme de 3’30 “. A la segona meitat de la prova, Espilez s’ha quedat totalment sol i ha pogut millorar el seu registre per creuar la meta en 1:43.25, a un ritme de 3’27 “que li suposaria un temps objectiu en marató de 2:25 h. La segona posició ha estat per al director esportiu dela Maratóde Barcelona, ​​Ricard Fernández (Canet Race) amb 1:46:31, i la tercera plaça per l’atleta del Runnersworld Barcelona Juan Manuel Álvarez, que ha signat 1:46.56.

En la prova femenina, Elena Hidalgo ha estat la més ràpida de la jornada amb una marca de 2:17.18. L’esportista del Ripollet Unió Atlètica ha començat una mica més conservadora en la prova i passava pel quilòmetre 5 en segona posició, darrera només per l’Elena Monreal. En el primer terç de la prova, Hidalgo ja s’ha col·locat en primer lloc (46:51) i ja no l’ha abandonat fins a creuar la línia de meta. La segona classificada ha estat Maite Rodríguez (Ekke Lleida) amb 2:23.41 i la tercera plaça del calaix per Anna Artal amb 2:24.05

També han pres part en la prova el fondista paralímpic José Antonio Castella (Diputació de Barcelona) que s’ha pres aquesta Maratest de Badalona com a entrenament perla Maratóde Barcelona, ​​en la qual buscarà els 2:31.50 que li exigeixen per anar als seus 5ens Jocs Paralímpics, a Londres2012. Amés de Castella, han participat els diputats Joan Coscubiela i Albert Soler, l’exjugador de bàsquet de FC Barcelona i Joventut de Badalona Rafa Jofresa i el campió del Dakar 2010 al costat de Carlos Sainz, Lucas Cruz.

L’encarregat a donar el tret de sortida de la prova ha estat l’alcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol, que ha estat l’encarregat de donar els premis al podi als vencedors al costat del regidor d’Esports de Badalona, ​​Juan Fernández, i el vicepresident primer dela Diputacióde Barcelona, ​​Alberto Fernández Díaz, a més dels padrins d’aquesta primera edició, la nedadora Erika Villaécija, campiona del món de 800m lliures a Dubai 2010, i del primer espanyol olímpic en skeleton, Ander Mirambell.

Els organitzadors volen agrair a l’Ajuntament de Badalona, ​​als sponsors i als diferents col·lectius de voluntaris que avui han col·laborat amb la prova, entre ells Voluntaris de Badalona i Voluntaris 2000, que han fet possible quela Maratestde Badalona hagi estat tot un èxit. També reconèixer el bon tracte rebut per part dels ciutadans badalonins que han sortit al carrer a animar els esportistes en nombrosos trams d’un recorregut que ha passat per bona part de les principals icones de la ciutat.

Resultats complets disponibles en els següents enllaços: 15 km i 30 km


Pòdium masculí edició 2012

Pàgina web: www.maratest.com
Facebook: www.facebook.com/maratest
Twitter: @maratest30km
Mail: info@maratest.com

 

Categories: Lliga

693 Comments

Comments are closed.