Tot el que necessites saber sobre la Cursa DiR Mossos d’Esquadra

Published by championchip on

El proper diumenge 22 d’octubre es celebra la 9a edició de la Cursa DiR Mossos d’Esquadra que recorrerà les zones més emblemàtiques de Sant Cugat

La Cursa DiR Mossos d’Esquadra torna un any més amb un recorregut desafiant i exigent, on l’estratègia de cursa tornarà a ser un dels punts clau que caldrà gestionar al llarg de tot el recorregut, ja sigui en la categoria de 5km o en la de 10km. Sense dubte, tot un repte molt motivador que estem desitjant que arribi.

Un dels corredors que mai falta a una cita com aquesta és Nacho Cáceres, que ha tornat a confirmar la seva presència en la Cursa DiR Mossos D’esquadra. El fondista olímpic, un dels atletes més importants del nostre país, ja va participar en l’edició anterior aconseguint la primera posició amb una marca de 32:22 en la distància de 10km.

El recorregut

Parlant amb en Nacho sobre el recorregut, ens recomana que “l’estratègia de cursa serà clau per aconseguir l’objectiu”, i afegeix que “serà important conèixer el recorregut per saber com dosificar les energies i el ritme de la cursa”.

De fet, una de les coses més atractives i divertides d’aquesta cursa –a  més de córrer pels llocs més emblemàtics del centre de Sant Cugat-, és el seu perfil irregular, que ens obliga a adaptar el ritme de cursa en funció als diferents trams. Per exemple, els dos primers quilòmetres són totalment amb pendent negativa i pots aprofitar per començar a trobar el teu lloc i sentir-te còmode, sense tenir pressa… perquè el següent tram de 2km, amb una gran pendent positiva, et pot jugar una mala passada si no disminueixes el ritme, sobretot a la zona de Rius i Taulet.

Un cop superat aquest punt, el recorregut de 5km i el de 10km es divideixen. Els primers seguiran recte per encarar l’últim quilòmetre de cursa força planer i amb algunes baixades, en una zona urbana amb molt d’encant. No obstant, els corredors que realitzen la llarga distància encara tindran 5km ben divertits on aniran alternant trams de pujada amb alguns de baixada, perfectes per recuperar l’alè, però sense passar-se de ritme.

Finalment, a l’últim quilòmetre (que és el mateix de la cursa de 5km) arribarà el moment de donar-ho tot fins a la meta situada a la plaça de la Vila. El perfil és lleugerament negatiu i et permetrà acabar la cursa a gran velocitat.

El dia abans és el torn dels més petits

Clubs DiR també vol promoure l’activitat física entre els més petits de la casa, per això el 21 d’octubre, just el dia abans de la Cursa DiR Mossos d’Esquadra, tindrà lloc la Cursa Kids al voltant del Club Sant Cugat amb diferents recorreguts en funció de l’edat. El preu és de 5€ i inclou una samarreta tècnica i una bossa amb obsequis.

Com apuntar-se a la cursa

Les inscripcions es poden realitzar al web www.dir.cat/cursa-sant-cugat/ fins al 18 d’octubre amb un preu entre els 6 i els 15 € (preus per a socis i no socis del DiR i en funció de si disposes de xip groc o no). Tots els participants podran recollir el seu dorsal el divendres 20 o el dissabte 21 d’octubre a Sant Cugat DiR (Carretera de Rubí, 76-80). Si vols consultar informació pràctica sobre la cursa fes clic en aquest enllaç: www.dir.cat/cursa-sant-cugat/fitxa-cursa/.

La cursa recaptarà fons per a la Fundación Vicente Ferrer

Per segon any consecutiu, la Cursa DiR Mossos d’Esquadra donarà una part dels beneficis a la Fundación Vicente Ferrer a través de la Fundació DiR, amb l’objectiu de col·laborar amb el projecte integral de reconstrucció del poble de Yerragunta, al sud de la India.

Però aquesta no serà l’única aportació solidària de la Cursa DiR Mossos d’Esquadra, sinó que també hi ha la possibilitat d’implicar-s’hi encara més a través de la plataforma migranodearena.org, creant una micro-campanya de crowdfunding on poder aportar fons per finançar aquest projecte.

Categories: Lliga

49 Comments

Comments are closed.