29-N, 38a Cursa de la Sagrera

Published by championchip on

La 38a Cursa de la Sagrera se celebra el dia 29 de novembre de 2015 i es dóna la sortida al carrer Hondures/Josep Estivill a les 08.30 h.

Distàncies de 5k i 10k, aquesta darrera donant dues voltes a un circuit de 5 km, tot plegat homologat per la FCA. Igualment la cursa llarga puntuarà per a la Lliga Championchip 2015 i per la VIII Challenge BCN10K.

La Cursa Popular de la Sagrera es va celebrar per primer cop l’any 1978, és la més antiga de Barcelona, i la segona de quantes se celebren a la ciutat, per darrere de la Jean Bouin.

L’explicació és senzilla, la Jean Bouin no va ser popular fins a l’any 1979 la qual cosa vol dir que la cursa de La Sagrera, realitzada per primera vegada al 1978, és en realitat la més antiga de les curses populars de Barcelona, arribant aquest any a la 38a edició.

Si parlem del recorregut llarg aquest és a doble volta i bastant pla, els habituals i coneixedors de l’entramat de carrers podreu posar a prova les cames per tal d’intentar fer marca, així com els de la cursa de 5K.

Un cop més aquest any disposarem de calaixos, això que agraïm tots els que correm en curses tan populars i que ens evita els entrebancs de les sortides multitudinàries per trams “estrets”. Per entrar a qualsevol dels tres calaixos caldrà tenir marca acreditada al circuit de curses de Barcelona Challenge 10k.

Com a curiositat de la cursa heu de saber que és considerada una de les curses “vermelles” de Barcelona. Ara fa uns anys, als inicis de la Lliga Championchip i de la Challenge 10k, es va formar una anella de curses a la ciutat que estaven connectades per la línia 1 del Metro, és a dir la línia Vermella. A hores d’ara, d’aquelles històriques: Cursa de Sants, Cursa del Clot, Jean Bouin, Cursa de Sant Andreu i Cursa La Sagrera, hem acabat amb 17 curses a la Challenge i més de 150 a la Lliga Championchip.

La Cursa Popular de La Sagrera s’inclou dins els actes de suport a la Marató de TV3, enguany dedicada a la diabetis i a l’obesitat, per aquest motiu la Comissió de Festes de la Sagrera destinarà 1 € de cada participant per donar-hi suport.

Animeu-vos i participeu!

 

Categories: Lliga

1.236 Comments

Comments are closed.