Èxit participatiu a la Maratest de Badalona 2015‏

Published by championchip on

La Maratest de Badalona ha tornat a consolidar-se com la prova escollida pels fondistes populars que estan preparant una marató a finals d’hivern per fer la seva tirada llarga. En aquesta quarta edició de la prova, nascuda el 2012, més de 3.500 atletes estan ci-tats a la línia de sortida per competir a les distàncies de 30 o 15 quilòmetres, depenent de si estan preparant una marató o una mitja marató. La Maratest, que es disputa pels principals carrers de Badalona i Montgat, arrencarà el pròxim diumenge 22 de febrer a les 9h davant del Pavelló Olímpic de Badalona.

La prova, organitzada per Gaudium Sports i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, l’Ajuntament de Montgat, Marina Badalona i la Diputació de Barcelona, va néixer fa quatre temporades per omplir el buit de proves del calendari català de ruta entre les mitges maratons i les maratons.

En aquest entrenament de qualitat conjunt, que molts esportistes utilitzen com el seu banc de proves per afrontar el seu gran dia, els atletes disposen de cronometratge, avituallaments líquids d’aigua i de beguda isotònica, avituallaments sòlids i llebres que marquen 6 ritmes ob-jectius de marató (2:45h, 3:00h, 3:15h, 3:30h, 3:45h i 4:00h) o de mitja marató (1:22.30h, 1:30h, 1:37.30, 1.45h, 1:52.30 i 2h).

La Maratest de Badalona presenta un recorregut molt amè i planer que pretén ser l’escenari ideal per fer una tirada llarga en grup. El traçat reuneix una mescla de la zona antiga i moder-na de la ciutat de Badalona, i en aquesta quarta edició, torna a passar durant aproximada-ment dos quilòmetres per la localitat de Montgat.

Pel que fa als percentatges de participació, no ha variat gaire respecte al de les tres primeres edicions. Dos terços (67%) de les inscripcions s’han fet per a la cursa de 30 quilòmetres men-tre que un 33% s’ha decantat pels 15km. La participació femenina és d’un 30% als 15km i d’un 19% als 30 quilòmetres.

 

Presentació de la Maratest 2015

La quarta edició de la Maratest de Badalona es va presentar el 27 de gener a la seu de l’Ajuntament de Badalona, a l’Edifici El Viver. La prova, organitzada per Gaudium Sports i amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, l’ Ajuntament de Montgat, Marina Badalona i la Diputació de Barcelona, tindrà lloc el proper diumenge 22 de febrer a les 9:00h.

La sortida i l’arribada estan situades a l’Avinguda Alfons XIII de Badalona, davant del Pavelló Olímpic, que per quart any consecutiu serà el centre neuràlgic de la competició. El traçat de la Maratest, disputat sobre una distància de 15 quilòmetres al qual els corredors fan una o dues voltes, destaca per ser molt planer i per passar per alguns dels llocs més emblemàtics de Badalona i de Montgat.

Entre les novetats d’enguany destaca la variació del primer quilòmetre de la cursa. Aquest transcorre per la nova zona urbanitzada d’Antoni Bori, evitant així, el pas pel Polígon Industrial Badalona Sud.

La Maratest s’ha convertit en una prova de referència per fer en companyia i amb tots els serveis la tirada llarga prèvia a una marató. La cursa compta amb llebres que marquen sis ritmes objectius de marató: 2:45h, 3:00h, 3:15h, 3:30h: 3:45h i 4:00h i té avituallaments d’aigua i cronometratge cada 5 quilòmetres. A més, al pas pel quilòmetre 15 i a l’arribada hi ha avituallaments sòlids i de beguda isotònica.

A falta d’un mes pel tancament de les inscripcions, més de 1.500 corredors i corredores ja han formalitzat el seu desig de participar a la Maratest de Badalona 2015. Dos terços (67%) de les inscripcions s’han fet per a la cursa de 30 quilòmetres mentre que un 33% s’han decantat pels 15km.

CONTACTE:
Pàgina web: www.maratest.com
Facebook: www.facebook.com/maratest
Twitter: @maratest30km
Mail: info@maratest.com

Categories: Lliga

2.298 Comments

Comments are closed.