Kilian Jornet, cantant sota la pluja, guanya l’Ultra Cavalls del Vent

Published by championchip on

Kilian Jornet és capaç de córrer contra pluja, vent i fred (8h42’22”) per guanyar la IV edició de l’Ultra Cavalls del Vent i, set minuts després, quan arriba el segon classificat, Anton Krupicka (8h49’56”), agafar un micròfon i entrevistar-lo, davant del públic entregadíssim de Bagà.

Són dos amics que fan broma després de córrer 84 quilòmetres per la muntanya. Èpica, elegància, resistència… i senzillesa. Grandiosos tots dos, somriuen a càmera. El podi masculí d’aquesta prova cronometrada per Championchip i integrada al calendari de la Skyrunner World Series l’ha completat Dakota Jones (9h26’25”).

Entre els 10 primers, 3 súper dones

Les tres dones més ràpides de l’Ultra Cavalls del Vent d’aquest dissabte 29 de setembre de 2012 han sigut Núria Picas (10h34’42”), que ha entrat a meta amb una estelada a l’esquena, Anna Frost (10h35’24”) i Emelie Forsberg (10h39’51”). Tres campiones que han sigut vuitena, novena i desena en la classificació general.

La cursa ha donat el tret de sortida als seus 1.014 inscrits a les 9 del matí. Durant tot el dia, la pluja i les baixes temperatures han assotat el parc natural del Cadí-Moixeró, sotmetent als participants a condicions duríssimes, fet pel qual prop de 700 persones  han hagut d’abandonar.

La prova tenia una durada màxima establerta de 24 hores (de 9h del matí del dissabte a les 9h del diumenge). Els últims participants en creuar la meta van fer-ho en poc menys de 23 hores, a quarts de vuit del matí.

Tragèdia de matinada

Una corredora va perdre la vida a l’hospital de Berga, després de patir una hipotèrmia i haver de ser evacuada quan havia recorregut ja més de la meitat del circuit. Els organitzadors van decidir “suspendre l’entrega de premis en senyal de dol” per la mort de la participant.

Àlbum de FOTOS

Podeu veure l’àlbum de fotos de l’Ultra Cavalls del Vent al Flickr de Championchip.cat.

// J.B.


2.490 Comments

Comments are closed.