Barcelona bat els seus rècords en una eDreams Mitja Marató per la història

Published by championchip on

Font: Mitja de Barcelona

Barcelona ho ha tornat a fer. La Ciutat Comtal ha brillat com en les millors ocasions en una 30a edició de la eDreams Mitja Marató Barcelona que ha passat a la història. I és que 23.000 corredors, rècord absolut de la prova, s’havien inscrit per a gaudir d’una de les millors mitges maratons del món. Entre ells, més de 10.000 estrangers (45%) i 7.500 dones (32,6%), unes xifres mai aconseguides que demostren que aquesta carrera gaudeix d’una gran salut i un prestigi que traspassa fronteres.

Ha estat el kenià Victor Chumo el vencedor de la cursa amb un gran registre. Ha aconseguit baixar de l’hora (59’58”) assolint així la segona millor marca en la història d’aquesta cursa. Chumo es va imposar en un atapeït sprint a l’ugandès Stephen Kissa i al també kenià Moses Koech, tots dos amb el mateix temps: una hora justa.

Font: Mitja de Barcelona

“Estic molt content amb la victòria, però més per haver rebaixat la meva marca en un minut. M’ha agradat molt la cursa i el seu recorregut. És un circuit molt ràpid. Portava molt de temps buscant els 59 minuts i aquí l’he aconseguit”, declarava Chumo a l’arribada.

En categoria femenina, l’etíop Roza Dereje, que partia com a favorita per a repetir el triomf de 2019, s’ha despenjat del cap de cursa en el quilòmetre 17, circumstància que han aprofitat les seves compatriotes Ashete Bekere (1h06’37”) i Asnakech Awoke (1h07’04”) per a superar-la. La tercera posició ha sigut per a la keniana Dorcas Kimeli (1h07’10”) i Dereje ha acabat quarta amb 1h08’38”. “Estic contenta d’haver acabat la primera en un traçat molt bonic i en una ciutat amb molt d’ambient. Estic molt agraïda”, deia Bekere exultant després del triomf.

El millor espanyol ha estat Dani Mateo, que ha aconseguit uns magnífics 1h02’35” amb els que ha aconseguit la mínima per al Mundial de Mitja Marató que se celebrarà a Polònia el pròxim 29 de març. L’atleta sorià, amb plaça olímpica per a marató a la butxaca, ha acabat en el lloc 16. Marc Roig (1h05’18”), en el lloc 52, ha estat el millor català classificat. La primera espanyola arribada a meta ha estat Laura Méndez (1h13’19”), superant a Gemma Barrachina (1h13’33”) i Diana Martín (1h14’00”), aquesta última amb passat destacat en 3.000 obstacles i que està fent el salt a marató.

Font: Mitja de Barcelona

La prova, que posseeix el Gold Label que atorga World Athletics, ha comptat amb 200 atletes d’elit. El circuit ha demostrat ser molt apte per a volar, com demostren els 48 atletes que han baixat de 1h05′ i els 134 que han corregut en menys de 1h10′.

Juan Porcar, CEO de l’organitzadora RPM-MKTG estava molt satisfet amb la jornada. “Tenim una eDreams Mitja Marató de Barcelona que ens està donant moltes alegries. El disseny del recorregut i l’estructura organitzativa està fent que l’aficionat, aquell que gaudeix fent aquest esport, tingui a Barcelona com un dels referents de les mitges maratons tant a nivell nacional com internacional. De fet, aquesta edició hem aconseguit un 45% de corredors estrangers. Amb aquest circuit aspirem a continuar fent bones marques i abordar el rècord del món en un futur no gaire llunyà”.

Fent clic aquí podreu descarregar fotos i vídeos de la prova

Fent clic aquí podreu consultar els resultats