Rècord femení i masculí a la Zurich Marató de Barcelona

Published by championchip on

La 41 edició de la Zurich Marató de Barcelona ha estat un èxit participatiu i organitzatiu, ja que han arribat 13.870 atletes a la línia de meta, dels 17.000 que s’havien inscrit. Uns corredors que han traçat un circuit impecable en una ciutat meravellosa: Barcelona.

En aquest dia històric per la ciutat comtal s’han superat els dos exigents rècords d’aquesta prova: el campió ha estat Alemu Bekele, de Bahrain, amb 2:06.04 superant el rècord anterior de 2:07.30 que va establir el kenyà Jackson Kotut a l’edició del 2010. La campiona ha estat l’etíop Kuftu Tahir amb un temps de 2:24,44, rebaixant 20 segons el rècord femení que es va establir per la seva compatriota Helen Bekele 2:25.04.

Han estat 42 quilòmetres i 195 metres en unes condicions ideals pels corredors: 14 graus de temperatura a la sortida amb un sol radiant, un 67% d’humitat i pràcticament sense vent). No obstant això, en els darrers quilòmetres la calor ha apretat fent suar els “runners” més del compte els darrers quilòmetres, però no ha estat un obstacle per creuar la línia de meta.

L’organització ha canviat petits detalls en el circuit, millorant l’altimetria, eliminant alguns revolts i utilitzant carrers més amples, fet que repercuteix en la millora de les marques.

Moltes felicitats a tots els que heu aconseguit fer el vostre somni realitat avui! I els que no: ens veiem l’any vinent per fer-ho possible!

RESULTATS CATEGORIA MASCULINA
1. Alemu Bekele (Bahrein) 2:06.04
2. Abebe Negewo (Etiopía) 2:06.49
3. Anthony Maritim (Kenia) 2:06.54

RESULTATS CATEGORIA FEMENINA
1. Kuftu Tahir (Etiopía) 2:24.44
2. Josephine Chepkoech (Kenia) 2:25.20
3. Joy Kemuma (Kazajistán) 2:25.35

 

Feu clic per consultar tots els resultats