Últims dies per La Marató: detalls que marquen la diferència

Published by championchip on

La Marató, els 42 kilòmetres i els 195 metres, és la distància per excel·lència en el món de l’atletisme. Per molts atletes populars, acabar una cursa d’aquesta distància és un dels propòsits més importants a la vida; i si tu i estàs llegint aquest article, és que la correràs diumenge 10 de març.

És per això que t’aportem alguns consells per afrontar els darrers dies abans de la Zurich Marató de Barcelona:

Desconnecta:
Intenta donar-li la importància justa a la carrera durant els dies previs. Pensa que ara ja està tota la feina feta i només et queda preparar els darrers detalls. Així doncs aprofita per desconnectar quedant amb amics, anant al cinema, llegint, etc.

Alimentació i hidratació:
Menja de manera saludable i vés hidratant-te durant tot el dia. Alimenta’t de manera variada, evitant tastar aliments nous o aquells de difícil digestió.
Quan quedin tres o quatre dies per la cursa, incrementa les racions d’hidrats de carboni per arribar amb les despeses ben plenes el gran dia.

El descans:
Intenta dormir el màxim possible; almenys vuit hores al dia. El descans en posició horitzontal farà que totes les peces del teu cos es col·loquin al seu lloc i estiguin a punt per al repte. Tenint en compte aquest factor, evita fer grans esforços, com carregar pes amunt i avall, o fer caminades llargues.

Entreno o descanso?
Les dues coses. Pots sortir dos o tres dies durant la setmana de La Marató per airejar-te i agafar sensacions. El cronòmetre deixa’l a casa i flueix, sense pensar en ritmes ni quilòmetres. Això sí: no et passis: els rodatges haurien de ser entre 30 i 45 minuts.

Estira.
El teu cos ho agrairà i veuràs com el dia de la cursa et sentiràs amb més energia a les cames. És un detall que no li donem la importància que es mereix i en moltes ocasions marca la diferència entre una mala i una bona cursa.

Foto de la Zurich Marató de Barcelona

Arriba el moment i t’has preparat a consciència. Pensa perquè vas prendre la decisió d’inscriure’t i què és el que t’empenta a aconseguir-ho. Visualitza la meta i gaudeix. Disfruta de cada passa, de cada sensació i viu: viu La Marató de Barcelona. Estàs més que preparat!