La cursa amb els 5 i 10 km més ràpids de Barcelona

Published by championchip on

Diumenge 28 de maig arriba la cinquena edició de la Cursa DiR Guàrdia Urbana, l’única que permet recórrer la mítica Avinguda Diagonal de punta a punta.

Aquesta ja serà la cinquena edició de la Cursa DiR Guàrdia Urbana que va néixer amb la clara intenció de fomentar la pràctica d’exercici físic i els hàbits saludables entre la població de Barcelona. L’any passat més de 9000 runners ja van gaudir d’una cita que amb el temps s’ha convertit en tota una referència de les curses urbanes de Barcelona.

“És una cursa molt especial perquè pots córrer tota la Diagonal sencera, una via de Barcelona que no hi ha ni una hora del dia que no tingui cotxes” va assenyalar en una entrevista per la revista del DiR l’atleta olímpic Nacho Cáceres, el cap de cartell de l’edició d’enguany. De fet el Nacho ja va assegurar que aquest any el seu objectiu serà “intentar guanyar-la”, afegint que li agradaria “baixar dels trenta-un minuts i situar-me el més a prop possible dels 30”. Hi ha algun al·licient millor que intentar batre a un atleta olímpic?

Possiblement sí, perquè una part de la recaptació de la cursa anirà destinada a projectes solidaris. Aquest any La Fundació DiR destinarà 50 cèntims de cada inscripció a l’associació Superar l’Ictus Barcelona, sumant-se d’aquesta manera a l’objectiu de la darrera Marató de TV3, centrada en la cerca de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El recorregut

Igual que l’any passat, l’organització ofereix la possibilitat de triar la distància de 10 o de 5 km, totes dues amb sortida des del mateix punt, a dalt de tot de la Diagonal (zona muntanya) i acabant en la zona de mar (en el cas dels 10 km). Això fa que el desnivell total de la cursa sigui lleugerament negatiu, perfecte per aquelles persones que vulguin córrer els 5 o 10 km més ràpids de Barcelona.

El seu recorregut permet gaudir d’unes vistes genials, rodejades amb alguns dels edificis més imponents de Barcelona, com seria el cas de la Casa de les Punxes, el Palau del Baró de Quadras o la Casa Colomat, fent que tot el camí cap a la meta sigui únic.

Donat que la sortida i l’arribada es troben a punts diferents, s’ofereix un servei de guarda-roba mòbil per a tots els participants que permetrà deixar la roba a la sortida i recollir-la a l’arribada sense problemes.

Com apuntar-se a la cursa

Les inscripcions es poden realitzar a la web cursadiagonal.dir.cat amb un preu entre els 6 i els 14 € (preus per socis i no socis del DiR). Tots els participants podran recollir el seu dorsal el divendres 26 o el dissabte 27 a la Diagonal Runner Market (la fira del corredor) situada a Diagonal DiR (Ganduxer, 25 de Barcelona). A més, seran obsequiats amb un welcome pack amb la samarreta tècnica i productes dels patrocinadors de la cursa: un brick d’aigua de coco de Vita Coco, descompte de 6€ a Caprabo, pasta Gallo o brick de caldo Aneto entre altres.

El dia abans és el torn dels més petits

Clubs DiR també vol promocionar l’activitat física entre els més petits de la casa, per això el 27 de maig, just el dia abans de la Cursa DiR Guàrdia Urbana, tindrà lloc al Parc Piscines i Esports (al costat de DiR Diagonal) la Cursa Kids amb diferents recorreguts en funció de l’edat. El preu és de 6€ i inclou una samarreta tècnica i una bossa amb obsequis.

Font: Clubs DiR.

Categories: Lliga

1.351 Comments

Comments are closed.