El Cros 3 Turons – La Diablada, la cursa menys plana de Barcelona

Published by championchip on

Per Alberto Montenegro (@amontenegro79).

No totes les curses populars de Barcelona han de tenir una distància estàndard de 5 o 10 quilòmetres o han de buscar el perfil altimètric més pla. Aquesta és la premissa amb la que fa quatre anys la Unió Excursionista de Catalunya – Horta va arrencar el projecte del Cros 3 Turons, la cursa que uneix tres cotes muntanyenques dins dels districtes d’Horta Guinardó i de Gràcia: el Carmel, la Creueta del Coll i la Rovira.

Unes edicions després ha estat el Futbol Club Martinenc qui ha agafat les regnes del cros afegint-li el cognom de “La Diablada”, en referència tant a la dificultat de la prova com al color vermell de les samarretes dels seus diferents equips de competició, que reben el sobrenom de “Els Diables vermells del Guinardó”. I per aquest motiu, les samarretes oficials de la cursa van ser d’aquest color, i van comptar amb l’element serigrafiat d’una cua de diable a la part posterior.

Aquesta prova es disputa sobre un circuit amb unes mides atípiques de 12 quilòmetres i ara mateix diria que és l’única de Barcelona ciutat que té aquesta distància, però a més compta amb un desnivell positiu de 505 metres, amb els seus corresponents 505 de negatiu, que la converteix en una de les més mogudes de la capital.

El que ningú no pot negar és que aquest circuit que uneix trams d’asfalt amb escales i trams de terra compta amb les vistes més espectaculars de la ciutat, ja que l’atleta ara pot veure els edificis barcelonins des d’una altra perspectiva, canviant l’alçada dels portals per les teulades. Un altre punt d’atracció pels més de 550 atletes inscrits en aquesta quarta edició va ser poder córrer per la zona dels Búnquers del Carmel, que aquests darrers anys han canviat la soledat per la presència contínua de turistes que volen veure Barcelona als seus peus.

El director de la prova, Alfred Porcar “Fido”, reconeix que el seu equip està “molt content i satisfet pel resultat final i volem donar l’enhorabona a tots els corredors i corredores que van participar. No és una cursa més, la seva dificultat contrasta amb les imatges i paratges tan magnífics que es trepitgen, fer el Cros 3 Turons – La Diablada no deixa indiferent, és una experiència dura que a la vegada envaeix amb una gran sensació d’haver obtingut una gran recompensa després de creuar la meta”.

Porcar també va voler agrair a tota la gent que ha estat darrere de l’organització de la prova, que va comptar amb més de 200 voluntaris pels tres turons per evitar que ningú no es perdés. Molts d’ells precisament eren jugadors de les diferents modalitats esportives promogudes des del club martinenc arrelat fa molts anys just per sobre de l’Hospital de Sant Pau. També ha volgut deixar palès que “l’any vinent quan les portes de l’Infern es tornin a obrir esperem retrobar-nos tots una vegada més per gaudir del Cros 3Turons – La Diablada”.

 

Categories: Lliga

1.118 Comments

Comments are closed.