Córrer amb el suport del diccionari

Published by championchip on

Per Jordi Benavente.

Beguda isotònica, xip groc, bossa del corredor, tirada llarga, calaix de sortida, mur, llebre, gambada… Són expressions que als corredors populars ens són molt familiars i que des d’ara també compten amb el suport del TERMCAT, el centre de terminologia de la llengua catalana, gestionat per l’Institut d’Estudis Catalans i la Generalitat.

El TERMCAT ha fet públic aquest mes de març ‘La Terminologia de les curses populars’, que recull 192 termes relacionats amb el món de les curses i l’afició per córrer.

http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/215/Presentacio

Cada terme hi té una definició en català i la seva traducció al castellà, a l’anglès i al francès. El “xip groc”, per exemple, és el “xip que el corredor adquireix i que pot fer servir en diverses curses”. En anglès, “yellow chip”, i en francès, “puce jaune”.

L’objectiu d’aquest material és contribuir a la difusió d’una terminologia catalana adequada. S’adreça a periodistes, organitzadors de curses i altres professionals que facin ús d’aquest vocabulari, així com a qualsevol corredor popular que vulgui compartir les seves experiències en les xarxes socials.

‘La Terminologia de les curses populars’ és un treball en línia i viu que s’anirà completant amb les propostes i suggeriments que els usuaris facin arribar als seus responsables.

 

Categories: General

1.027 Comments

Comments are closed.