Dino Sefir s’imposa en una Marató de Barcelona de rècord

Published by championchip on

El Nacional.cat.

Més de 20.000 inscrits han començat la 38a edició de la Zurich Marató de Barcelona en un any de rècord. Una xifra de participants que se situa en el TOP5 d’Europa per darrere de París, Berlín, Londres i Estocolm, sent també una de les referències a nivell mundial.

El guanyador en categoria masculina ha estat l’atleta etíop Dino Sefir, que s’ha imposat amb un temps de 2h09’31”, poc més de dos minuts per sobre la millor marca a Barcelona. En segona i tercera posició, respectivament, han quedat els corredors de Kenya Albert Korir i Jafred Chirchir amb una marca superior a les 2h10’00”.

Una edició de rècord també en categoria femenina, perquè la kenyana Valary Jemeli ha aturat el cronòmetre amb un temps de 2h25’26”, establint el rècord de la prova a Barcelona i també sent la seva millor marca personal. La cursa de l’atleta de Kenya ha estat una de les millors marques de l’any i la millor cursa en categoria femenina fins al moment a l’Estat espanyol.

Centrant-nos en els corredors catalans, en categoria masculina Marc Roig ha estat el primer a creuar la línia de meta amb un temps de 2h23’28”. L’atleta de Sant Pol de Mar ha estat el quinzè classificat i el tercer europeu en completar els 42 km. I en categoria femenina, la catalana Marisa Casanueva ha fet un temps de 2h34’57”, quedant la quarta en dones, tot i que no ha pogut aconseguir la mínima pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Cal destacar també el corredor Miquel Pucurull, que amb 77 anys, ha fet amb la Zurich Marató de Barcelona 2016 la seva 46a marató.