La Unirun, ideal per no perdre l’esperit competitiu una setmana abans de la Marató

Published by championchip on

Per Alberto Montenegro (@amontenegro79)

Només set dies abans de la Zurich Marató de Barcelona, la Ciutat Comtal té un altre repte atlètic amb un caire molt més festiu i de curta distància, la Unirun: la cursa de les universitats catalanes. Aquesta prova, un nou producte de la factoria Gaudium Sports -creadors de la Maratest de Badalona o el Correbarri entre d’altres propostes esportives-, enfronta als universitaris catalans en una competició amb una distància atípica: 6.779 metres. Aquest 2016, la Unirun tindrà lloc diumenge 6 de març i arrencarà a les 9:30h.

La col•locació al calendari d’aquesta prova (NO únicament reservada als universitaris) fa que molts maratonians tinguin l’oportunitat de fer una competició senzilla i de curta distància poc abans d’afrontar la seva gran cita. Amb això, l’any passat ja van ser molts els corredors que van participar en aquesta prova per no perdre l’hàbit d’anar sumant experiències en curses i poder arribar sense cap tipus de por al seu repte de la temporada. Aquells bojos per les marques personals també podran tenir la seva a la Unirun, ja que hi haurà una catifa de temps de pas col·locada al quilòmetre 5, i així tenir una certificació oficial d’una prova disputada sobre aquesta distància.

Per descomptat, el sentit principal de la prova és la germanor dels membres de les 12 universitats catalanes en una única competició, que alhora té la intenció de crear nous reptes dins de l’esport universitari. Des de l’ECU (Esport Català Universitari) l’objectiu és de fer una prova més democràtica i no només reservada a l’elit que pren part Campionats de Catalunya que organitzen.

Prenent com a referència la mateixa filosofia que el ja citat Correbarri, la Unirun no és només una lluita individual contra el crono, sinó que també destaca per ser una prova on destaca la participació en equip, on cadascuna de les universitats va representada amb una samarreta particular distingida amb un color diferent.

En aquesta prova es posa en competició el títol de campions universitaris de curses en ruta en la categoria absoluta, masculina i femenina, a més de premiar als atletes més ràpids de cadascuna de les universitats representades.

El peculiar metratge de la prova de 6.779m no s’ajusta a cap distància convencional dins de les proves de l’atletisme popular. En aquest cas, la referència també prové del món universitari, ja que és justament el recorregut que han de completar els esportistes que cada any fan la regata Cambridge – Oxford al Regne Unit. A la primera edició, la victòria va ser per la Universitat de Barcelona, que va imposar-se per només quatre punts de diferència a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Les inscripcions per la Unirun tanquen dimarts 1 de març a la pàgina web oficial www.unirun.cat i la prova comptarà amb puntuació doble a la Lliga Championchip. L’edat mínima d’inscripció correspon als nascuts l’any 2000. Poden participar alumnes universitaris, ex-alumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, simpatitzants o familiars vinculats o no a qualsevol de les universitats catalanes.

Més informació:
Inscripcions
www.unirun.cat
www.facebook.com/uniruncat
www.twitter.com/uniruncat

 

 

 

Categories: Lliga