championchip.cat

Apunts atlètics

Els 100 anys de la Federació Catalana d’Atletisme

desembre 24, 2015 by championchip in Apunts atlètics with 0 Comments

Aquest any ha estat (i és, encara) molt especial pels apassionats de l’atletisme federat i popular. El motiu és la commemoració dels 100 anys de la fundació de la Federació Catalana d’Atletisme.

Un dels esdeveniments organitzats és l’Exposició Itinerant del Centenari que mostra la història dels últims 100 anys de l’atletisme català. Tot i així, no és l’única de les activitats que ha organitzat l’entitat, de fet, s’han anat celebrant diversos actes al llarg d’aquest any, com és lògic. Tanmateix, aquesta segurament és la més interessant a nivell històric i acadèmic, ja que els visitants podran gaudir de primera mà de la història del seu esport preferit.

Va ser el passat divendres 18 de desembre quan es va presentar el segon cicle d’aquesta exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró, un petit museu de l’atletisme ambulant que estarà fins el 9 de gener en aquest centre. Tarragona, Sabadell, Vic, Girona i Sabadell podrien ser algunes de les ciutats que donin suport a la mostra divulgativa que estarà present fins a finals de febrer del 2016 i que es podria allargar fins març de forma provisional.

El recorregut es basa en 28 blocs temàtics en els quals el visitant podrà aprofundir en les diverses disciplines de l’atletisme, els presidents de la federació, l’atletisme femení, les grans competicions a Catalunya, els clubs, els atletes catalans olímpics o l’atletisme popular, tant en auge actualment, acompanyats de diferents samarretes del clubs catalans.

La FCA, que compta amb la col·laboració de la Fundació CIDIDA, va voler explicar els inicis des de l’atletisme prefederatiu fins a l’actualitat. Un repàs al llarg d’un segle amb molts punts interessants a donar a conèixer per tenir una perspectiva transversal d’aquest esport.

No és la primera vegada que aquesta exposició es presenta, ja que la setmana passada es va tancar el primer cicle itinerant de la mostra, que va albergar l’INEFC i el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona, a més de fer-ho a la ciutat de Calella.

 

Properes curses de la Lliga Championchip 2017

Tota la informació de la nova Lliga a:

l Lliga Championchip 2017

         Properes curses

l Lliga Trail 2017

         Properes curses

 
 


Classificació 2016

  HOMES:


Carles Castillejo Salvador   | 2.600

Juan Manuel Alvarez Ramos | 2.573,13

Carles Montllor Vegas | 2558,02


   DONES:

Enka Viñas Serrano | 2.558,70

Florence Bertholet | 2.521,30

Elisabet Martin Almansa | 2.509,08
 

SEGUEIX-NOS A:
Instagram: #lligachip
El temps

El Temps a Barcelona

IMATGES
Col·laboradors

Per participar a la Lliga ChampionChip només cal tenir un xip groc que pots comprar a les botigues:
Runnersworld Sabadell, Slop Runners (Sabadell),
California Sports, Esports kñera (Terrassa),
J'Arribu (Cornellà),
BASE Castelló Esports, Evasion Running Vilanova, Els Esports (Palau-solita i Plegamans), Esports Sagi, 2.0 Sports (Manresa),
Ronda43, SBR (Mataró),
CP Running (Calella), Triomfa Triatlo, El Món (Granollers), Nowdata (Badalona), Espai Running (Vilafranca del Penedés), Totrunning (Rubí), Triathloning (Gavà),
Esports Parra (Girona), Ríos Running (Les Franqueses), RunnAir (Sant Boi de Llobregat),
I a la ciutat de Barcelona: Esports Domingo Catalán, Bikila, Runnersworld, Esportíssim, Ashi Running, evaSion Running, Victor Sports, Tri For Fun, Runner 300, Benito Sports, www.gadgetsforrunning.com i a tots els centres DIR.
Consulta el plànol per saber-ne la seva ubicació.

Facebook