Kilian Jornet estrena a Barcelona “Langtang”

Published by championchip on

Kilian Jornet estrena a Barcelona “Langtang”, la seva tercera pel·lícula de “Summits of Life”, un viatge per la reconstrucció del poble nepalí.

“Langtang”

Kilian Jornet torna el pròxim 12 de desembre als Cinemes Aribau de Barcelona per presentar la tercera pel·lícula del seu projecte personal, “Summits of Life”, en què es proposa una sèrie de rècords d’ascens i descens dels pics més alts de la geografia mundial. La pel·lícula porta per títol “Langtang”, una regió de Nepal situada a la serralada de l’Himàlaia, al nord de la Vall de Katmandú i al costat de la frontera amb el Tibet.

Una perspectiva solidària

El més especial i diferent d’aquest film en comparació amb els altres dos, “A Fine Line” (2012) i “Déjame Vivir” (2014), és que aquest projecta una perspectiva totalment diferent. El focus esportiu al què ens té acostumats Kilian Jornet corrent passa a un segon pla per donar lloc a les reflexions i les experiències que ell i el seu equip van viure a Nepal, pocs dies després del terratrèmol catastròfic de 8 graus a l’Escala de Richter, que va sacsejar fa sis mesos i va fer desaparèixer bona part d’aquest poble.

Un vincle emocional especial

Però, per què van decidir desplaçar-se fins al cor del sisme? L’esportista tenia previst emprendre una expedició a l’Everest quan es va assabentar del desastre del sisme i va decidir, junt amb el seu equip, l’alpinista Jordi Tosas i el càmera Sébastien Montaz-Rosset (director de la pel·lícula), que anirien in situ a col·laborar en diversos projectes. De fet, Jordi Tosas havia estat 27 vegades a Nepal i tenia amics a la zona més afectada, fet que va marcar encara més les seves vivències.

Així explicava Kilian el viatge: “L’experiència va ser dura per tots nosaltres.[…] A Langtang va ser on vaig descobrir per primera vegada les muntanyes del Nepal i li tinc una estima especial. El poble de Langtang va desaparèixer amb un despreniment i crec que adonar-nos que res del que coneixíem ja no existeix és dur i crec que Montaz-Rosset ho ha sabut transmetre molt bé a través d’aquesta pel·lícula”. Així explicava el mateix director què ha significat aquesta aventura: “Langtang ha estat una experiència molt especial per a mi, mai havia filmat amb tanta intensitat emocional. Aquesta història podria semblar dura, però desprèn una gran dosi d’optimisme”.

L’objectiu: recollir fons per reconstruir habitatges

L’objectiu de la pel·lícula és recollir fons per contribuir en un dels projectes que estan en marxa, la reconstrucció d’habitatges, en concret, 116 cases de la Vall de Langtang. Encara que és una pel·lícula amb molts moments de duresa on la natura dóna un fort sotrac a la humanitat, també és una mostra de la generositat, l’esperança i la vitalitat dels seus habitants. Com deia Kilian Jornet: “Crec que la clau en aquests moments és ajudar al poble de Nepal. Nosaltres sempre hem pogut gaudir de la seva hospitalitat i amabilitat, i ara són ells que estan en dificultats. Si podem, és important posar de la nostra part per ajudar-los”.

Per Alèxia Petriz Fisas (@alexiapetriz)

Categories: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Login with Facebook:
Entra