Èxit de la sisena edició de la solidària Cursa Nick Horta amb rècord de participació

Published by championchip on

Per Alèxia Petriz Fisas (@alexiapetriz)

“Seguir endavant, amb actitud i pensar sempre en positiu”. Així és com l’atleta trasplantada Maria José Moscoso defineix la seva lluita diària contra el càncer hepàtic que li van diagnosticar l’any 2013. Ella és l’ànima de la cursa i és amb aquesta empenta i determinació que ha seguit al capdavant com a organitzadora de la sisena edició Cursa Nick Horta, que es va celebrar el diumenge passat 20 de setembre a Barcelona.

Rècord de participació

La cita esportiva va aconseguir rècord de participació amb un miler de corredors, gràcies al suport i a la gran repercussió mediàtica de grans figures conegudes que van animar a inscriure’s. Una altra gran satisfacció d’aquesta edició va ser l’augment de la participació femenina, que va passar del 30 al 40%, respecte de l’any passat.

La prova popular, que es va emmarcar en la jornada de les festes del barri d’Horta, va començar a les nou del matí des del carrer Tajo, al costat de l’emblemàtic Mercat d’Horta, amb una sortida rapidíssima, típica de les curses de cinc quilòmetres, encara que no és gaire habitual trobar aquesta distància a la capital catalana i menys amb pujades tan dures i infinites. Imagineu-vos, doncs, per als qui encara no ens hem adaptat a la rutina, el repte són paraules majors. Bé ho sabien els veïns del barri, que van animar en els carrers prop de la sortida, però també en punts difícils del recorregut on l’aire minvava a tots els participants.

Amb ànima solidària

Molts personatges públics com Andrés Iniesta i Judit Mascó, ambaixadors de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (IRVH), van donar la cara per aquesta causa, una cursa que des de la seva fundació destina tots els seus fons a projectes solidaris. En el seu inici els beneficis anaven destinats a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreres, a Càritas i a les ONG del barri. Però des de fa tres anys, en motiu del transplantament de fetge de la Maria José a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de la seva experiència, que la recaptació es dedica plenament a la investigació per millorar la qualitat de vida dels pacients. De fet l’any passat el grup de Trasplantaments Digestius va poder rebre una donació de 8.000 euros.

Ambient familiar engrescador

La motivació de promoure un estil de vida saludable i col·laborar amb una causa tan noble va fer agafar forces a tots els runners disposats a endinsar-se en els particulars carrers estrets d’Horta, on es respirava una ambient molt familiar de germanor. Pels qui no conegueu massa bé la zona, té un encant especial entre les seves pujades i baixades pronunciades, on s’amaguen cases modernistes, és niu de personatges de la talla de Rusiñol o Màrius Serra, i d’una llarga tradició esportiva.

A prova d’orografia

Amb un recorregut trencacames i canvis de desnivell que va posar a prova tots els participants, la Plaça Eivissa ens esperava per degustar el més reconfortant dels sentiments, l’orgull de poder ajudar a altres persones mitjançant la investigació biomèdica a través de córrer.

Així doncs, és una cursa maca de fer, però també recomanada pels mateixos guanyadors. En categoria masculina Mohamed Agouzal, que va entrar amb un temps de 15’58’’ minuts, la va definir com “una cursa divertida amb un circuit exigent i de molt ambient en alguns trams”. Una opinió similar tenia la primera classificada, Hasna Bahom, que va arribar a meta amb 18’44’’, i va explicar la seva relació amb la cursa: “He canviat les vacances per poder venir a la cursa a lluitar i gaudir de la gent. Tant de bo totes les curses fossin així, amb l’objectiu de recaptar fons per donar-los als hospitals i investigar malalties”.

I per acabar, tocava relaxar músculs mentre gaudíem d’una masterclass de fitness a la mateixa Plaça Eivissa, plena de gom a gom, al ritme dels monitors de Nick Spa&Sports Club. I per arrodonir el diumenge, que menys que acomiadar-se del barri amb un aperitiu al llegendari Bar Quimet, tot un símbol a Horta des dels anys vint.

I és que tot i que és una cursa molt jove, la seva bona adaptació al barri permet dir que els hortencs i hortenques tornen a tenir la seva pròpia cursa, una prova desapareguda que ja es celebrava fa més d’un segle.

Categories: Apunts atlètics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Login with Facebook:
Entra