Neix la Unirun, la cursa de les 12 Universitats catalanes

Published by championchip on

Les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 8 de març la primera edició de la Unirun, la cursa de les Universitats. La prova està impulsada per les 12 Universitats catalanes de la mà d’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i gestionada per Gaudium Sports -empresa creadora de la Maratest i el Correbarri-. La Unirun arrencarà a les 9:30 del matí al Pg. Garcia Fària i tindrà la seva arribada a l’esplanada del Parc del Fòrum.

Seguint el referent de la clàssica regata Cambridge – Oxford, la competició anual de rem entre les prestigioses universitats angleses, la Unirun vol implicar a les 12 Universitats catalanes en una cursa atlètica popular. La competició tindrà lloc en un circuit de 6.779 metres, que és exactament la distància de la tradicional competició anglesa.

La participació està oberta a tothom, ja que poden competir alumnes universitaris, ex-alumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes. L’edat mínima d’inscripció correspon amb els esportistes nascuts l’any 1999. Els participants formaran equip defensant a cada Universitat i vestint una samarreta amb el seu nom. La Unirun també col·laborarà amb la Marató de TV3 2014, dedicada en aquesta ocasió a les malalties del cor.

A més de la competició individual contra el crono, es posaran en joc els títols de campió de Catalunya universitari de curses en ruta i hi haurà una competició entre Universitats amb la suma de les posicions dels 10 millors homes i les 5 millors dones de cada equip. També hi haurà premis per als atletes més ràpids de cadascuna de les 12 universitats: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat Abat Oliba CEU i Universitat Internacional de Catalunya.

Les inscripcions per a la primera edició de la Unirun ja poden formalitzar-se a l’apartat d’inscripcions de la pàgina web oficial de la cursa www.unirun.cat fins el dia 3 de març a les 23:59h. El preu per participant és de 8 euros (10 si no s’és propietari d’un xip groc).

Més informació:
Web: www.unirun.cat
Facebook: www.facebook.com/uniruncat
Twitter i Instagram: @uniruncat

Categories: Lliga

1.082 Comments

Comments are closed.