Janeth Becerra guanya la Lliga Championchip, a mitjans d’any

Published by championchip on

La corredora boliviana Janeth Becerra (1986) ha aconseguit el que fins ara semblava impensable a la Lliga Championchip: guanyar-la matemàticament, aconseguint el màxim de 2.600 punts que marca el reglament, al mes de juliol, quan encara faltaven cinc mesos per al final de la competició.

Janeth Becerra, de l’Slop Runners, va guanyar la Cursa Popular de L’Espluga de Francolí, el passat 26 de juliol, aconseguint així els punts necessaris per fer-se amb el títol, i superant el rècord que tenien Meritxell Calduch i Hasna Bahom, que en el seu moment van fer el màxim de punts estipulat a finals d’any, coincidint amb l’acabament de la Lliga.

“Una forma de córrer fàcil”
L’atleta sortia a córrer sola i per plaer, pel camí del riu Ripoll, a Sabadell, quan un bon dia, i per casualitat, va creuar-se amb l’Antonio Sevillano, que capitaneja l’Slop Runners: “Des del primer moment em va semblar tota una atleta, amb un ritme i una forma de córrer fàcil, que ja m’agradaria tenir a mi”.

Aquell primer dia, la cosa va quedar aquí. Però Sevillano va trobar-se-la un parell de vegades més, i aquella tercera vegada no va poder evitar aturar-la i preguntar-li si li faria gràcia córrer, ni que fos per provar-ho, una cursa popular.

“No pensava competir”
“Jo corria perquè m’agrada, des de sempre, però mai havia pensat en competir”, diu Janeth Becerra. Tot i això, l’atleta boliviana va acceptar el repte, i així va ser com “va participar a la cursa del Club Natació Sabadell, l’any 2012, on va quedar segona, per darrera la gran Laura Gómez”, explica Sevillano.

Finalment, l’estiu de 2013, la Janeth Becerra va entrar a formar part de la secció femenina de l’Slop Runners, entrenant-se amb l’Esther Montosa, la Nuri Ramírez i la Isabel Olivan, entre d’altres, que li van fer veure “que no estaria sola entre homes, sinó que venia a un grup, amb homes i dones”, i també va ser aleshores quan Sevillano va prendre “la responsabilitat d’entrenar-la”.

Començava així una època de competir si no cada setmana sí cada quinze dies, fent podi gairebé en cada ocasió, fins a assolir aquesta primera fita, inèdita fins ara, d’endur-se els 2.600 punts necessaris per guanyar la Lliga Championchip, cinc mesos abans d’acabar la competició.

Jordi Benavente

Categories: Lliga

1.062 Comments

Comments are closed.