Més de 2.000 inscrits al “Correbarri”

Published by championchip on

Tots tenim un barri pel qual córrer. Perquè hi vivim o perquè ens l’estimem per un motiu o un altre. Aquesta és la filosofia del Correbarri, la nova cursa popular de 10 quilòmetres que, el proper diumenge 14 d’octubre, enfrontarà corredors dels 10 districtes barcelonins, no només a títol individual, contra el crono, sinó també en equip, per convertir el seu districte en el més ràpid.

Més de 2.000 persones s’han inscrit ja al Correbarri, que té prevista la sortida a les 9.30 hores del 14 d’octubre, a la Plaça del Mar de Barcelona, davant del Club Natació Atlètic-Barceloneta. El Districte de l’Eixample lidera les inscripcions amb un 16,86% (346) del total de participants, seguit de Sant Martí amb el 15,55% (319), de Sants-Montjuïc amb 12,52% (257), Gràcia amb 12,33% (253) i Sarrià-Sant Gervasi –l’equip que més ha crescut les darreres setmanes- amb el 8,43% (173). Darrere seu, Sant Andreu ocupa la sisena posició amb el 8,24% (169), davant d’Horta-Guinardó amb 7,89% (162), Ciutat Vella amb el 7,41% (152), Nou Barris amb el 5,46% (112) i Les Corts amb el 5,31% (109).

Aquesta original prova, amb què el CNAB celebra els seu centenari i recupera l’esperit de l’antiga Cursa Popular de la Barceloneta, està apadrinada per diverses personalitats de l’esport i la cultura barcelonina, que lideraran cadascun dels equips. Tant els padrins de cada districte com els participants, comptaran amb una samarreta tècnica del color de l’equip, amb què hauran de córrer la cursa i que podran recollir el dia abans, a la Fira del Corredor, situada també a la Plaça del Mar. Qualsevol persona interessada que encara no en tingui podrà adquirir un xip groc a la mateixa Fira del Corredor.

Neix el “Correbarri”

El Correbarri ha estat presentat aquest 25 de setembre a l’Antiga Fàbrica Damm per la Tinenta d’Alcalde, Maite Fandos, el President del CNAB, Julián García, i el Director General de la cerveseria, Enric Crous.  El Correbarri és una cursa atlètica de 10 km que pretén implicar a tots els districtes/barris de Barcelona en una festa de l’esport popular. D’aquesta manera, a més de competir de forma individual, hi haurà una competició general entre els 10 districtes barcelonins.

La primera edició del Correbarri tindrà lloc a Barcelona el dia 14 d’octubre de 2012. La sortida de la cursa serà a les 9:30 hores. El recorregut discorre planer pel districte de Ciutat Vella, passant per llocs emblemàtics de la ciutat que uneixen a tots els barcelonins i barcelonines. La zona de sortida i arribada estarà situada a la Plaça del Mar, davant del Club Natació Atlètic-Barceloneta.

El Correbarri està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i organitzat pel Club Natació Atlètic-Barceloneta i Gaudium Sports.

Cada districte lluirà un color diferent per distingir els 10 districtes/equips. Encara que no es visqui a Barcelona ciutat, es pot córrer pel districte barceloní que es vulgui. Alhora de fer la inscripció s’haurà d’indicar a quin districte es pertany. Cada districte esdevindrà un equip:

1. Ciutat Vella
2. Eixample
3. Sants-Montjuïc
4. Les Corts
5. Sarrià-Sant Gervasi
6. Gràcia
7. Horta-Guinardó
8. Nou Barris
9. Sant Andreu
10. Sant Martí

A més de la competició individual, el Correbarri vol fomentar la participació ciutadana en forma d’esperit d’equip, ja que els inscrits també lluitaran per aconseguir un bon resultat pel Districte que defensen. Cada Districte esdevindrà un equip i cada un dels equips estarà diferenciat per un color de samarreta.

El Districte guanyador serà aquell que tingui la millor marca després de la suma dels temps dels 35 primers homes i les 15 primeres dones de cada equip i serà obsequiat amb una “orelluda”. La copa es podrà exhibir durant el pròxim any a la seva Seu del Disticte. Aquesta competició està inspirada en la festa del Palio de Siena (Itàlia), una cursa hípica d’origen medieval que enfronta a les “contrades” de la ciutat toscana.

Les inscripcions per la primera edició del Correbarri ja estan obertes i es poden fer a la pàgina web i també de forma presencial a la recepció del Club Natació Atlètic-Barceloneta (Plaça del Mar, s/n), a les botigues Benitosports de Barcelona (Rambla, Glòries, Arenas, La Maquinista i Gran de Gràcia) i a Santos Sports (Atlàntida, 25). El preu d’inscripció és de 13 euros (15 sense xip propi).

Per a més informació visitar la pàgina web de la cursa
Facebook: www.facebook.com/correbarri
Twitter: @correbarri
Mail: info@correbarri.com

Categories: Lliga

1 Comment

Comments are closed.